Başpehlivanlar Sorgun’da

Okuduğunuz haber
SÜRMELİ FESTİVALİ HAZIRLIĞI

İŞGEM 12 firma ile sözleşme imzaladı

Anasayfa   /    Güncel    /    Sürmeli Festivali hazırlığı

Sürmeli Festivali hazırlığı

Sürmeli Festivali'nin kapsamlı ve geniş katılımlı olabilmesi için görüşler alınmaya başlandı.

GÜNCEL      19 Haziran 2018 - 23:19     0

Sürmeli Festivali hazırlığı

Sürmeli Festivali'nin kapsamlı ve geniş katılımlı olabilmesi için görüşler alınmaya başlandı.
Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Ağustos ayında yapılacak olan Uluslar arası Sürmeli Festivali’nin ilk hazırlık toplantısını gazetecilerle yaptı. Neler yapılacağı konusunda fikir teatisinde bulunan Başkan Yardımcısı Karslıoğlu, “Amacımız halkımızın yoğun bir katılım sağlayacağı, konserleri, etkinlikleri ile tüm Türkiye gündemine taşınacak bir festival düzenlemektir” dedi. 
Yozgat Belediyesi bu yıl çok daha kapsamlı ve geniş katılımlı bir Festival düzenlemek için düğmeye bastı. 
FİKİR TEATİSİ
Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Yozgat’ın düğünü olarak nitelendirebilecekleri Festivalin altyapısını oluşturmak, yapılabilecek etkinlikleri çeşitlendirmek, halkın katılımının daha yüksek noktada nasıl sağlanacağına yönelik gazetecilerle görüş alışverişinde bulundu. Getirilecek sanatçılar, düzenlenecek konserlerin de görüşüldüğü toplantıda ilginç fikirler ortaya çıktı. Yozgat’ın ilçe belediyeleri, Yozgatlı Federasyonlar, STK’larla da görüşerek tüm Yozgatlıların katılımını sağlamayı amaçladıklarını belirten Karslıoğlu, Belediyenin imkanları ölçüsünde çok ses getirecek bir Festivale imza atmayı hedeflediklerini ifade etti. 
KONSERLER RENK KATACAK
Festivale hangi sanatçıların geleceği konusunda net bir fikrin ortaya çıkmadığı, ancak bilinen ve halkın tüm kesimlerinin kabulleneceği isimler üzerinde durduklarını belirten Başkan Yardımcısı Karslıoğlu, gazetecilerden gelen fikirleri tek tek not etti. Alanda yapılan çocuk oyunlarının pek rağbet görmediği fikrinden hareketle Nohutlu Tepesi’nde uçurtma şenliği, ek olarak ailelerin de katılacağı bir piknik, yine çocuklara yönelik Rafadan Tayfa Grubu’nun katılacağı etkinlik, şehir turu, tarihi yerlerin gezdirilmesi ve tanıtılması, çocuk sineması, Meydan Yerinde esnaflara yönelik sabah kahvaltısı, nostaljik film gösterimi ve sanayi esnafına yönelik bir gezi yapılması gibi düşünceler ortaya çıktı. Diğer paydaşlarla yapılacak toplantıların ardından alınacak fikirler değerlendirilecek ve festivalin kapsamlı olabilmesi noktasında en iyileri seçilerek çalışmalar hızlandırılacak. 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ