Oktay coşkuyla karşılandı

Okuduğunuz haber
ÖĞRENCİLER YURTLARINA KAVUŞTU

Yurt sorunu çözüldü

Anasayfa   /    Güncel    /    Öğrenciler yurtlarına kavuştu

Öğrenciler yurtlarına kavuştu

Kapasitesi 100’ün altında olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve personeli Yozgat’a gönderilen Kız Öğrenci Yurdu büyük uğraşlar sonrasında yeniden açıldı.

GÜNCEL      27 Eylül 2018 - 23:00     0

Öğrenciler yurtlarına kavuştu

Kapasitesi 100’ün altında olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve personeli Yozgat’a gönderilen Kız Öğrenci Yurdu büyük uğraşlar sonrasında yeniden açıldı.
Boğazlıyan’ın öncelikli ve acileyet gerektiren sorunların başında Kız Öğrenci Yurdu’nun yeniden açılması yer almasına rağmen, bir çoğu bu duruma seyirci kaldı. 
Devletin büyüklüğünü, makamın sorumluluğunu, öğrencilerin mağduriyetini göz önünde bulunduran İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu başta olmak üzere, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, ellerini taşın altına koyarak Yurdun tekrar hizmete girmesine vesile oldu.
Hepimizin çoluk çocuğu var. Çocuklarımızın okuması, yüksek mevkilere gelerek vatana ve millete hizmet etmesi için dualarımız, beklentilerimiz mevcut. Aynı idealle, aynı hedefle ilçemize geldi kız öğrenciler. 
Türkiye’nin değişik illerinden gelen 55-60’a kız öğrenci, tercihlerini yurdun olmasına güvenerek yaptılar. Ancak, sonuçların açıklanması sonrasında Kız Öğrenci Yurdu’nun kapatıldığından habersizce geldiler Boğazlıyan’a.
Bazıları Yurt yeniden açılır düşüncesiyle kayıtlarını yaptırırken, bir kısmı geldiği gibi gitti ilçemizden. Oysaki, bir ilçenin en önemli ihtiyacı dışarıdan gelecek kız öğrenciler için yurt olmalıydı.
Okuyanı-yazanı severdi Boğazlıyan… Öncelikti Meslek Yüksekokulu, biliyordu ki eğitimle kalkınan ilçe; ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan da büyürdü. Bu sebeple yıllar önce kurulan Boğazlıyan Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Meslek Yüksekokulu’nun açılmasında lokomotif rol üstlendi.
Boğazlıyan halkı tarafından bağışlanan paralarla ve hayırseverlerin katkılarıyla ilçeye kazandırılan Meslek Yüksekokulu, o dönemde bayram havası yaşatmıştı ilçeye.
İşte asıl sorun bundan sonra başladı ne yazık ki! Yol, su ve elektrik için verilen mücadele inanın okulun yapılması için verilmemişti. 
Bozok Üniversitesi, ilk meslek yüksek okulunu Boğazlıyan’a açmış olmasına karşın, bizler o gün bugündür yurt meselesini bir çözüme kavuşturamadık. Geçtiğimiz yıl Kredili Yurtlar Kurumu tarafından açılan yurdun kapatılması, büyük mağduriyetler yaşattı kız öğrencilere.
Ortada büyük bir mağduriyet varken hiç gündem olmadı Yurt. Kimse sahip çıkmadı bu soruna. 
Kaymakam Davut Sinanoğlu, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kocakaya, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek ve bizlerin gayretleriyle nihayet açıldı çok şükür. Şimdilik 35 birkaç gün sonra sayıları 55-60’a ulaşacak öğrenci sayısıyla huzura kavuştular.
İlk etapta kesilen doğalgaz yeniden verildi, akabinde ise kapatılan su vanaları Kaymakam Davut Sinanoğlu’nun talep yazısının Belediye’ye ulaşması sonrasında yeniden açıldı. Öğrencilerin kahvaltı ve yemek ihtiyaçları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanıyor olması ise “Allah sizlerden razı olsun” dedirtti bizlere.
Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Fuat Oktay Beyefendi başta olmak üzere Yozgat Valimiz sayın Kemal Yurtnaç ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’e teşekkür ediyor, en kalbi şükranlarımı sunuyorum.
Memlekette çok güzel hizmetler olacak. Gelecek adına çok ümitliyim çünkü. Yeter ki, “Gölge etmesinler başka ihsan istemem.”

KİM KİMDİR?
•    Sanal alemde aday adaylığını açıklayıp, gerçek seçmenden destek bekleyen Kişiler?
•    Gönderdiği çiçeğin parasını istemeye giden esnafa, “Ota çöpe de mi para verilir” diye ödemeyi yapmayan Seçilmiş?
•    Giydiği ayakkabının ayağını sıkmasıyla bir süre ağır-aksak yürüyen Ayağı Büyük?
•    İşyerine gelen müşterilerinin bakış açılarını bir çırpıda değiştiren Esnaf?
•    “Hesap fazla gelmesin” diye misafirlerine ısmarladığı dönerin yanındaki ayranı iptal ettiren Yüksek Mühendis? 
•    Sattığı kavunların parasını Antalya’da çatır çatır yiyen Mühendis?
•    Haksızlık yaptığı kişilerle yüzleşmekten korktuğu için muhataplarını facebook’ta engelleyen Seçilmiş?
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ