Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim

Okuduğunuz haber
İMAM HATİPLİLER BİR ARAYA GELDİ

Milletin kapısı açıldı

Anasayfa   /    Güncel    /    İmam Hatipliler bir araya geldi

İmam Hatipliler bir araya geldi

Yozgat İmam Hatip Liseleri Mezunları Vakfı tarafından Geleneksel 28. Mezunlar Günü düzenlendi.

GÜNCEL      06 Agustos 2018 - 23:12     0

İmam Hatipliler bir araya geldi

Yozgat İmam Hatip Liseleri Mezunları Vakfı tarafından Geleneksel 28. Mezunlar Günü düzenlendi.
Milli İrade İmam Hatip Lisesinde düzenlenen Geleneksel 28. Mezunlar Günü buluşmasında, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.
 Programda Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ali Keven ve Ethem Sadef kısa bir konuşma yaptı.
Daha sonra kürsüye çıkan Vali Kemal Yurtnaç, yaptığı konuşmada, kendisinin de 1983 yılında Tokat İmam Hatip Lisesinden mezun olduğunu belirterek, gençleri en iyi şekilde eğitilmiş, milli manevi duygulara salip olarak yetişmesini istediklerini belirtti.
Yozgat'ta yapılan eğitim yatırımlarını anlatan Yurtnaç, "Geçen yıl 172 derslikten oluşan 70 milyonluk yatırım yaptık, inşaatlar sürüyor." dedi.
Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ da imam hatip liselerinin göz bebeği okullarından biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Çocuklarımızı geleceğe yetiştirirken, buralar önemli görevler ifa ettiler. Bundan sonra da önemli görevleri ifade edeceklerdir. Her türlü sosyal hadiseler karşısında din eğitimi ve öğretimini sağlam almış toplumların direnci daha farklı olur. Din doğru öğrenilir ve doğru öğretilirse doğru yapma imkanına sahip oluruz. İmam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri bu anlamda toplumumuz din konusunda doğru bilgilendirme ve doğru yaşamasına sebep olma noktasında önemli bir fonksiyon icar ediyor. Şu anda her yerde imam hatip liselerimiz var, ilahiyat fakültelerimiz var. Buralarda çok değerli bilim insanlarımız var. Bunların hepsine çok büyük görevler sorumluluklar düşüyor."
Etkinliğe Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Yusuf Başer, Ethem Sadef, Ali Keven, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, eski İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Eski Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu ve imam hatip mezunları katıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ