Turhal Şeker kapanmayacak

Okuduğunuz haber
ESKİÖREN SELE TESLİM

Çiftçinin yüzü gülüyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Eskiören sele teslim

SON DAKİKA ! Eskiören sele teslim

Yenifakılı İlçesine bağlı Eskiören veFehimli Köyü’nde 100 Dekar ekili alan zarar gördü

GÜNCEL      20 Haziran 2018 - 23:17     0

Eskiören sele teslim

Yenifakılı İlçesine bağlı Eskiören veFehimli Köyü’nde 100 Dekar ekili alan zarar gördü
Nevşehir’in Kozaklı İlçesine bağlı Merdali, Kapaklı, Akpınar ve Üçkuyu köylerinde akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle, Yozgat’ın Yenifakılı ilçesine bağlı Eskiören ve Fehimli Köyü tarım arazileri sular altında kaldı. 
Edinilen bilgiye göre, Nevşehir’in Kozaklı İlçesine bağlı Merdali, Kapaklı, Akpınar ve Üçkuyu köylerinde kesintisiz yağan yağmur, Yenifakılı İlçesine bağlı Eskiören ve Fehimli köyleri tarım arazileri sular altında bıraktı.
Eskiören ve Fehimli’de yaşanan sel felaketinden dolayı yaklaşık 100 dekar ekili tarım arazisi sular altında kaldı. Çok sayıda pancar tarımında kullanılan sulama boruları telef oldu. Eskiören ve Yenifakılı ulaşım yolu trafiğe kapandı. 
Sel felaketinin devam ettiği saatlerde Eskiören ve Fehimli arazilerine giden Yenifakılı İl Genel Meclisi Üyesi Cevdet Arslan hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Konuya ilişkin yaptığı açıklama da Arslan;  Henüz resmi olarak hasar tespiti yapılmadı ancak, yaklaşık 100 dekarlık tarım arazimiz sular altında kaldı. Özellikle pancar ve buğday ekili tarlalar ciddi şekilde zarar gördü. Geçen ay da sel felaketi yaşamıştık ancak ben böyle bir felaketi ilk defa görüyorum. Köylerimizde son 3 saattir yağış yok.Şu anda da yok. Ama ne hikmetse 2 saattir selin arkası kesilmiyor. Nevşehir’in  Kozaklı İlçesine bağlı Merdali, Kapaklı, Akpınar ve Üçkuyu köylerine öğleden akşama kadar yağış almış. Buralar yüksek kesimdeki köyler ve arazilerimiz birbirine çok yakın. Selin bu kesimlerden gelen yağmur suları olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü geleceği başka yer yok. Ciddi mal kayıpları var, can kaybının olmaması tek tesellimiz.” dedi. Arslan ; “Bu zararların telafi edilmesi ve yaraların sarılması için Yenifakılı Kaymakamlığımız başkanlığında komisyon oluşturulacak. Detaylı incelemenin ardından hasar tespitleri netleşecek. Allah bir daha böyle afetlerden milletimizi korusun” dedi.  
 Öte yandan İl Özel İdaresi kepçe ve greyderleri aracılığıyla yol trafiğe açıldı. 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ