Haşerelere İHA'lı çözüm

Okuduğunuz haber
DANE KAYBI UYARISI

Acil onarım ekibi işbaşında

Anasayfa   /    Güncel    /    Dane kaybı uyarısı

Dane kaybı uyarısı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, buğdayda biçerdöverle hasat sezonu başlarken 'dane kaybı' uyarısında bulundu. İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, "Biçerdöver ayarları kontrol edilmeli, elekler sık sık temizlenmelidir" dedi.

GÜNCEL      05 Temmuz 2018 - 23:31     0

Dane kaybı uyarısı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, buğdayda biçerdöverle hasat sezonu başlarken 'dane kaybı' uyarısında bulundu. İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, "Biçerdöver ayarları kontrol edilmeli, elekler sık sık temizlenmelidir" dedi.
2018 yılı biçerdöverle buğday hasat sezonu başlarken İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, "Her hasat sezonunda olduğu gibi bu yıl da müdürlük olarak, iyi bir hasat sezonu geçirebilmek ve hasat kayıplarını en aza indirebilmek için üreticilerimizle birlikte çalışacağız. Bu çalışmalarda dane kaybını en aza indirebilmek için hepimize düşen görevler vardır. Bu görevleri yerine getirirken en hassas olması gerekenlerse takdir edersiniz ki biçerdöver operatörleridir" dedi. 
Özdemir, “Yozgat tarımında önemli bir potansiyele sahip olan buğday alanlarında hasadın başlaması ile dane kayıplarının en aza indirmek için denetim çalışmaları başladı. Yapılacak çalışmalarla arazide tarla başlarında İl Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından yapılan kontrollerde hasadın kayıpsız yapılmasını” hedeflediklerini söyledi
"KABAHATLER KANUNU'NA GÖRE İŞLEM YAPILACAK"
Özdemir, "Çiftçilerimiz de hem ülke ve hem de kendi ekonomileri açısından meseleye daha duyarlı yaklaşarak; operatör belgesi olmayan sürücülere biçim yaptırmamalı, tarlasına giren biçerdöveri sürekli kontrol altında tutup, dane kaybına sebep olan operatörleri merkezde il müdürlüğümüze ve ilçelerde de ilçe müdürlüklerine bildirerek yetkililerden yardım istemelidirler. Kurallara uymayan biçerdöver sahibi ve operatörlerine merkez ve ilçelerimizde görev yapan kontrolör arkadaşlarımız 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. ve 40.maddesine göre işlem yapacaklardır. 2018 hasat döneminin çiftçilerimiz için bol ve bereketli olmasını dilerim” diye konuştu. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ