Büyük geçmiş olsun

Okuduğunuz haber
CARGİLL'İN KOTASI DÜŞÜRÜLSÜN

Hamama hayran kaldılar

Anasayfa   /    Güncel    /    Cargill'in kotası düşürülsün

SON DAKİKA ! Cargill'in kotası düşürülsün

Ovakent Belediyesi Meclis Üyesi ve pancar üreticisi Mehmet Mert, ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım uygulama kararına karşılık, Türkiye'nin Amerikan menşeli Cargill firmasına yaptırım uygulanmasını talep etti.

GÜNCEL      16 Agustos 2018 - 23:34     0

Cargill'in kotası düşürülsün

Ovakent Belediyesi Meclis Üyesi ve pancar üreticisi Mehmet Mert, ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım uygulama kararına karşılık, Türkiye'nin Amerikan menşeli Cargill firmasına yaptırım uygulanmasını talep etti. Şeker sektörünün ve üreticilerin önündeki en büyük engelin Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) olduğuna vurgu yapan Mert, "Cargill'in kotasının iptal edilmesi, pancar çiftçisinin gücüne güç katacak, böylesi bir karar çifte bayram yaşatacaktır" dedi.

Ovakent Belediyesi Meclis Üyesi ve pancar üreticisi Mehmet Mert, Amerika Birleşik Devleti’nin ülke ekonomisini bozmak için başlattığı ekonomik savaşa karşı, Nişasta Bazlı Şeker üretimi yapan ABD firması Cargill'in kotasının iptal edilmesini önerdi.
Cargill'e karşı inadına pancar üretimini yaptıklarını söyleyen Mert, "Bizler her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Malımızı, gerekirse canımızı feda etmeye her zaman hazırız. Bizi ne ABD, ne de Dolar'ı yıldıramaz" dedi.
Pancar çiftçisini tehdit eden en büyük unsurların başında Nişasta Bazlı Şeker geldiğine vurgu yapan Mehmet Mert, "Nişasta bazlı şeker üreten Amerika'nın gıda devi Cargill'in kotasının düşürülmesi, pancar üreticilerine çifte bayram yaşatacaktır" diye konuştu.
Amerika Birleşik Devletleri'ne bir darbenin de bu şekilde vurulabileceğini kaydeden Mert, "Bugün Kayseri Şeker başta olmak üzere Türkiye'deki Şeker Fabrikaları kotasızlıktan kapasitelerinin altında üretim yaparken, Cargill firması tek başına NBŞ kotasının yüzde 44'ünü yani 116 bin tonunu üretmektedir. Böylesi bir üretim bizlere büyük darbe vurmaktadır.
Cargill firmasının kotasının tamamen iptal edilmesi veya kotasının düşürülmesi, ABD ekonomisine ciddi darbe vuracağı gibi, bu kotanın pancar üreticilerine aktarılması ise çiftçi ve ülke ekonomisine daha fazla gelir sağlayacaktır.
Böylesi bir kararın alınması, milli ve yerli olan şeker fabrikalarımızı daha da güçlendirecek, yeni yatırımların ve yeni istihdam alanlarının açılmasına vesile olacaktır" diye konuştu.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ