Yenifakılı’da şenlik var

Okuduğunuz haber
BAŞER'DEN OHAL DEĞERLENDİRMESİ

Kayseri Şeker çiftçisini serinletti

Anasayfa   /    Güncel    /    Başer'den OHAL değerlendirmesi

Başer'den OHAL değerlendirmesi

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, kaldırılan OHAL yerine düzenlenen kanun teklifi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda konuşma yaptı.

GÜNCEL      26 Temmuz 2018 - 23:29     0

Başer'den OHAL değerlendirmesi

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, kaldırılan OHAL yerine düzenlenen kanun teklifi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda konuşma yaptı.
Konuşmasına seçimlerin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ve yeni yasama döneminin hayırlara vesile olmasını dileyerek  başlayan Başer, 
Fethullahçı Terör Örgütü  tarafından 15 temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine, seçilmiş Hükümete ve milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne darbeye teşebbüs edildiğini anımsatarak, darbenin   aziz  Türk Milletinin ferasetiyle bertaraf edildiğini belirtti.
Tarih boyunca lanetle anılacak bu hain darbe teşebbüsünde Türk Milletinin Devletinin, Cumhurbaşkanın ve Hükümetin yanında yer alarak kahramanlık destanı  yazdığını vurgulayan Başer,  O karanlık ve hainde gecede adeta imanın gücü, tankın gücüne galebe çalmıştır dedi. 
Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından yapılan darbe teşebbüsüyle, cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti , Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin  ortadan kaldırılmak istendiğini vurgulayan Başer, hain darbe teşebbüsünde vatandaşlarımızın ve kamu görevlilerinin canına kastedildiğini , halkın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunulduğunu hatırlattı.
Ülkemizin istiklaline ve istikbaline kasteden hain darbe teşebbüsü nedeniyle darbe teşebbüslerinin hasarlarının onarılması amacıyla doksan gün süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini sözlerine ekleyen Milletvekili Başer, yaklaşık iki yıldır uygulanan OHAL’in uzatılmaması nedeniyle  varlığı halen devam eden terör örgütü ve uzantılarıyla olağan dönemde, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, etkin mücadele edilebilmesi ve son darbe teşebbüsüne benzer bir müdahale girişiminin tekrar yaşanmaması amacıyla, anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler korunmak suretiyle soruşturma ve kovuşturmalar ile disiplin soruşturmaları bakımından gerekli olan hükümleri ve ihtiyaç duyulan idari tedbirleri düzenlemek için OHAL yerine ikame edilecek kanunun teklifinin hazırlandığını ifade etti.

16 yıllık iktidarları döneminde partilerinin  ve Ak  Parti hükümetlerinin  temel felsefesinin; hak ve hürriyetlerin önündeki engellerin kaldırılması, vesayet odaklarının bertaraf edilmesi, demokrasi çıtasının yükseltilmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması, hukuk devleti ilkesinin tastamam uygulanması olduğunu ifade eden Başer, Fetö ve diğer terör örgütleriyle mücadele ederken intikam hırsıyla değil, adaletle, hukukun temel ilkeleri çerçevesinde hareket ettiklerini vurguladı. 
Başer;  Alınan her türlü tedbire rağmen  her kılıfa giren, devletin tüm hücrelerine haince sirayet etmiş Fethullahçı terör örgütü ve yıllardır kadın, çocuk demeden kan döken PKK ve onun uzantılarının varlığını devam ettirdiğini vurgulayarak OHAL yerine ihdas edilen  düzenlemelerle terör örgütü mensupları ve onlara yandaşlık eden odaklarlarla kararlı mücadelenin devam edeceğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ