Boğazlıyan ilçesine bağlı Oğulcuk Köyü, kapatılan ilkokulunun kaderine terk edilmesini istemiyor. Köy sakinlerinden Mustafa Topaloğlu, okul binasının atıl durumdan kurtarılması için bir girişimde bulunduklarını açıkladı. Topaloğlu, 85 vatandaşın imzasını taşıyan dilekçeyi, okulun kültür evi ve köy müzesi olarak kullanılmasını talep etmek amacıyla İlçe Kaymakamı Aydın Yanık’a ilettiklerini belirtti.
OKUL BAHÇESİ PARK OLMALI
Topaloğlu, dilekçede okul bahçesinin de değerlendirilmesini istediklerini vurguladı. “Okul bahçesinin yürüyüş yolu, spor ve oyun alanları ile dinlenme yerleri yapılmasını talep ediyoruz. Bizler, sabah yürüyüşlerimizi bu alanda yapmak, bahçeye konulacak spor aletleriyle spor yapmak ve kamelyalarda oturup sohbet etmek istiyoruz” dedi. Bu taleplerin, hem sağlık hem de sosyal yaşam açısından önemli olduğunu ifade eden Topaloğlu, köy sakinlerinin bu projeye büyük destek verdiğini belirtti.
KAYMAKAM YANIK’TAN DESTEK SÖZÜ
İlçe Kaymakamı Aydın Yanık, Oğulcuk Köyü sakinlerinin dilekçesini aldıktan sonra konuyla ilgili çalışma yapacağını söyledi. Yanık, “Köylerin sosyal yaşamının canlandırılması için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu tür projeler, hem kültürel hem de sosyal açıdan büyük katkı sağlar” ifadelerini kullandı.
KÖY HALKININ UMUTLARI
Oğulcuk Köyü sakinleri, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte hem sosyal aktivitelerini artırmayı hem de çocuklar için güvenli bir oyun alanı oluşturmayı umuyor. Köydeki vatandaşlar, bu tür bir dönüşümün, özellikle gençler ve çocuklar için büyük bir fırsat yaratacağını düşünüyor. Dilekçenin olumlu yanıtlanması durumunda, köydeki sosyal yaşamın canlanacağına inanıyorlar.
Oğulcuk Köyü sakinleri, bu süreçte destek bulmaları halinde okul binasını ve bahçesini daha aktif bir hale getirerek, köyün kültürel ve sosyal yapısını güçlendirmeyi hedefliyor.