MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
NE EKERSEN ONU BİÇERSİN!
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    Ne ekersen onu biçersin!

10 Ocak 2019 - 22:33

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

Ne ekersen onu biçersin!

31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi’nde, ilçemize 5 yıl süreyle hizmet edecek Belediye Başkanı seçilecek. 
Belediye Başkanlığı, “Şehr-ül emin”lik makamıdır. “Şehrin emin kişisi, emin insan” demek. Bugünkü manasıyla şehrin imarından, turizminden, çöpünden, suyundan, çevresinden ve o yerleşim yerinde yaşayanların refahından sorumlu kişidir.
Günümüzde, Belediye seçimlerini genel seçimlerden ayırmak zor. Adeta bir Başbakan, bir milletvekili seçiyormuş edasında seçmen. Oysaki, Belediye teşkilatının en üst amiri olan Başkan, bu teşkilatı en iyi şekilde yöneterek Belediye’nin hak ve menfaatlerini korumakla yükümlüdür.
Belediye Başkanı, ilçe halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almakla mükelleftir.
Görevi süresince yapmış olduğu hizmet ve yatırımlar, sosyal ve kültürel etkinliklerle; ilin, ilçenin veya beldenin gelişip büyümesine büyük katkı sağlayan Belediye Başkanları, tarihte isimlerini “altın harf”lerle yazdırmış, seçildiği yerin “miheng taşı” sayılmıştır. 
Bugün Kayseri denilince akla ilk gelen Osman Kavuncu’dur. Kocaeli’ni ihya eden Sefa Sirmen ismi hiç unutulmaz. Uzunlu ismi söylenince ilk akla gelen isim şüphesiz Abdullah Koç’tur. Boğazlıyan; Şevket Hokkaömeroğlu ismini hiç unutmamıştır. Bu isimleri çoğaltmak pek ala mümkündür.
Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak zor, kalkmak çok kolaydır. 
Bulunduğu makamı hakkıyla, hakkaniyetle yöneten; Belediye imkanlarını en güzel şekilde değerlendiren, halkıyla barışık, kimseyi ötekileştirmeyen, çarşıya çıktığı zaman huzur ve güven veren Belediye Başkanları, o yörenin halkı için vazgeçilmezidir aslında.
Her bölge, 3 ay sonra Belediye Başkanı’nı bir kez daha seçecek… 
Kimisi görevine devam ederken, kimileri de istese de o koltukta oturmayacak belki de… 
5 yıllık görev süresinde, ne ektiyse onu biçecek çünkü…
Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç, Sırçalı Belediye Başkanı Tamer Gümüş güzel bir örnektir günümüzde… 
Birisi, tıpkı babasının izinde giderek Uzunlu’yu Beldelerin Sultanı haline getiren, insan odaklı çalışmalarıyla halkın gönlünde taht kuran ve şu ana kadar herhangi bir partiden karşısına rakip çıkmayan Başkan Turan Koç, bir diğeri ise; yapmış olduğu çalışmalarla halkın güvenini kazanan ve son seçimde rakipsiz olarak seçilmesine rağmen, “31 Mart” seçimlerinde aday olmayacağını aylar öncesinde deklare eden Tamer Gümüş. 
Her ikisi de unutulmayacaktır. Koç’un etrafında bütünleşen Uzunlu halkı, “Seni bir daha Başkan seçeceğiz” mesajıyla, “Yaptığın çalışmaları çok takdir ediyoruz ve bu hizmetlerin devamını bekliyoruz. Senden gayet memnunuz, bu kez sen değil, biz seni Başkan Adayı yapıyoruz” yaklaşımı her seçmen için örnek teşkil edecek bir davranıştır. 
Ne mutlu böylesi iltifatlara mazhar olmak.
Bu makamlara gelip de, gitmesi için dua edilen Başkanlar da yok değil.
Unutulmamalıdır ki, “İnsan eseriyle yaşar.” Yaptıklarıyla, davranışlarıyla, uygulamalarıyla halka karşı tutumlarıyla kıymetlenir.
31 Mart seçimlerine 3 aydan az bir süre kala, Belediye Başkanlığı’na talip olan Aday ve Aday Adayları, geçmişten alınan dersle, geleceğe en iyi mesaj vererek seçim çalışmalarını yapacaktır.
Söylem Adaylardan, takdir seçmenden… 

KİM KİMDİR?
•    Poşetin parayla satılmasını fırsata çeviren Kurum?
•    Çalışan Gazeteciler Günü’nü sabote etmek amacıyla yeni bir gün ortaya atan Seçilmiş?
•    Boğazlıyan 5’ten büyüktür paylaşımı yapan Esnaf?


GÜNÜN SÖZÜ
Kıymet bilmek; kaybedince arkasından ağlamak değil, yanındayken sıksıkı sarılmaktır. (Mevlana)

Ne demiş Özdemir Asaf:
Hayattayken insanca yaşamayı unutmayın.
Bir bakmışsın saat üç, bir bakmışsın saat hiç…
 

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ