BOĞAZLIYAN VİTES YÜKSELTTİ

Okuduğunuz haber
İLÇE TARIM “PAS” GEÇMEDİ

YERLİ VE MİLLİ MÜFRADATIMIZ HAYIRLI OLSUN!

Anasayfa   /    Güncel    /    İLÇE TARIM “PAS” GEÇMEDİ

İLÇE TARIM “PAS” GEÇMEDİ

Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri ilçe sınırları içerisinde ekimi yapılan buğday ve arpa gibi hububat ekili alanlarda arazi incelemelerini aralıksız sürdürüyor. 

GÜNCEL      06 Mayis 2024 - 22:11     0

İLÇE TARIM “PAS” GEÇMEDİ

Buğdaylarda “Septoria” ve “Pas”, Arpalarda ise “Arpa Yanıklığı” gibi mantar hastalıklarına sıklıkla rastlanıldığını duyuran teknik ekip,  üreticilerin bu iki durumu dikkate alarak hastalıklara karşı ilaçlama kararı vermelerinin faydalı olacağını dile getirdi.
Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:
“Değerli Üreticilerimiz
İlçe müdürlüğümüz teknik ekiplerince ilçemiz sınırları içersinde ekimi yapılan buğday ve arpa gibi hububat ekili alanlarda yapılan arazi incelemelerinde buğdaylarda Septoria ve Pas Arpalarda ise Arpa Yanıklığı gibi mantar hastalıklarına sıklıkla rastlanmıştır. 
Havaların sıcak ve yağışsız gitmesi durumunda hastalıkların şiddetinde ve Syayılımında azalma, havaların yağışlı ve kapalı gitmesi durumunda ise hastalıkların şiddetinde ve yayılımında artış olacağından üreticilerimizin bu iki durumu dikkate alarak hastalıklara karşı ilaçlama kararı vermeleri üreticilerimizin hem ekonomik hem de hastalıklar ile mücadelesinde faydalı olacaktır.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ