İLÇE TARIM “PAS” GEÇMEDİ

Okuduğunuz haber
YERLİ VE MİLLİ MÜFRADATIMIZ HAYIRLI OLSUN!

UZUNLU HALKI HIDRELLEZ’DE BULUŞTU

Anasayfa   /    Güncel    /    YERLİ VE MİLLİ MÜFRADATIMIZ HAYIRLI OLSUN!

YERLİ VE MİLLİ MÜFRADATIMIZ HAYIRLI OLSUN!

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ŞİMŞEK Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni Eğitim Müfredatı hakkında bilgiler vererek yeni müfredatın ilçemize, ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını söyledi.

GÜNCEL      06 Mayis 2024 - 22:12     0

YERLİ VE MİLLİ MÜFRADATIMIZ HAYIRLI OLSUN!

Yeni müfredatın yerli ve milli olduğunu dile getirerek eğitim öğretim süresince müfredatın sürekli güncelleneceğini söyledi.
Yeni eğitim müfredatımızın bütün ideolojilerin üstünde millî bir şahsiyet inşa etmek ve o şahsiyetlerden oluşan bir toplum oluşturabilmek için; Ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş,  Eleştirel düşünebilen, sorgulayan, araştıran, mesuliyet ve ülkü sahibi,  Yalnızca medeniyete uyum sağlayan değil, etkin olarak medeniyet kurucusu ve geliştiricisi bilge nesilleri hedeflediğini dile getirerek, Türk Eğitim sisteminin merkezinde insan vardır. İnsan; zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal ve manevi gelişim yönleriyle bütüncül olarak ele alacağı, Millî ve manevî değerlerimizi koruyan, yücelten ve insani değerleri kucaklayan şahsiyetlerin yetiştirileceğini söyledi.
Yeni müfredatın ve eğitim programının belirli aralıklarla revize edileceğini, teknolojik gelişmelerin ve dünyadaki değişimlerin sürekli programın içerisine ekleneceğini ifade ederek tekrar ülkemize hayırlı olmasını dile getirdi. Özüne, değerlerine bağlı ama dünyadaki örnekleriyle rekabet edebilen bireyler olmalarını amaçlayan yeni müfredat ile beraber çocuklarımızın kendi hayallerini geliştirebilecekleri bir eğitim sisteminin alt yapısı yerli ve milli eğitim müfredatı ile başlatılacaktır. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacağını sözlerine ekledi.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ