Hastalar yolunu bulacak

Okuduğunuz haber
YÜREKLERİ KÜÇÜK, ESERLERİ BÜYÜK

Yazılıtaş gururumuz oldu

Anasayfa   /    Eğitim    /    Yürekleri küçük, eserleri büyük

Yürekleri küçük, eserleri büyük

Yenifakılı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından 3'üncüsü düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Okul Müdür Yardımcısı Gökhan Nurcan liderliğinde; Proje Koordinatörü Fen ve Teknoloji Dersi Öğretmeni Duygu Nurcan eşliğinde öğrencilerin hazırladığı 70 proje büyük ilgi gördü.

EĞİTİM      07 Mayis 2018 - 22:22     0

Yürekleri küçük, eserleri büyük

Yenifakılı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından 3'üncüsü düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Okul Müdür Yardımcısı Gökhan Nurcan liderliğinde; Proje Koordinatörü Fen ve Teknoloji Dersi Öğretmeni Duygu Nurcan eşliğinde öğrencilerin hazırladığı 70 proje büyük ilgi gördü.
Okul bahçesindeki fuar açılış törenine Yenifakılı İlçe Kaymakam vekili Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Garnizon Komutanı Mustafa Yurtseven, Milli Eğitim Müdürü Adem Çete, daire ve okul müdürleri, TÜBİTAK görevlileri, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında konuşmacı olarak kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Çete, "Bu etkinlik öğrencilerimizin yeteneklerini açığa çıkarmak, bilgilerini ispat etmek anlamında yapılan bir çalışmadır.
Öğrenciler üzerindeki sınav ve yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması sağlanmıştır. Öğrencilerimiz düşüncelerini, fikirlerini burada sergilemektedirler. Burada yaptıkları güzel çalışmalarla öğrencilerimiz hem güven kazanacak, hem de diğer öğrencilerimize örnek olacaklardır.
Sözlerime daha fazla uzatmadan; Öğrencilerimizin büyük emek vererek ortaya koyduğu Bilim Fuarı projelerinin hazırlanmasında ve sergilenmesinde emeği geçen başta Okul Müdür Yardımcısı Gökhan Nurcan ve Proje Koordinatörü Duygu Nurcan'a, yine okulumuzun diğer öğretmenlerine ve bu güzel, başarılı çalışma ortamını sağlayan tüm öğretmenlerime, çalışanlara şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Çete'nin konuşmasına müteakip kürsüye gelen Okul Müdür Yardımcısı Gökhan Nurcan, şunları söyledi:
"Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrencilerimiz kendilerini göstermeleri, ifade edebilmeleri, yaptıkları projeleri Fuar'a gelenlerle paylaşmaları  açısından güzel bir proje yaptığımızı düşünüyorum. 
Her yaptığımız projede öğrencilerimizin kendilerini biraz daha geliştirdiklerini, kendilerini daha rahat ifade ettiklerini, ülkemiz için proje üretebileceklerini, faydalı olabileceklerini gördüğümüz zaman bizler de çok mutlu oluyoruz. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, ilimle, fenle ülkemizi ne kadar ileriye taşıyabilirsek bizler de o kadar mutlu oluruz."
Proje Koordinatörü Fen ve Teknoloji Dersi Öğretmeni Duygu Nurcan da, bilim fuarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Çocukların vizyonunu geliştirecek, ufuklarını açacak adımlar atmaya çalışıyoruz. Dar bir çevrede yaşıyoruz. çocukların yaşantı zenginliği oluşturacak çalışmalara ön ayak olmaya gayret gösteriyoruz. Kendilerini ifade yetenekleri gelişiyor, yaratıcılıkları gelişiyor. 
Geri dönüşümle ilgili çok projelerimiz var. Küresel ısınmaya yönelik, rüzgar gülleri, organik gübreler var. Aslında günümüzün popüler ve ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik çalışmalar var.
70 tane projemiz var. Hemen hemen iki öğrenciye bir proje düşüyor. Geçmiş yıllarda TÜBİTAK'a kazandırdığımız projeler var."
Konuşmalara müteakip fuar açılış kurdelasını kesen Kaymakam vekili Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Garnizon Komutanı Mustafa Yurtseven, Milli Eğitim Müdürü Adem Çete, öğrencilerin hazırlamış oldukları bir birinden güzel projeleri inceledi.
Her projenin ayrı bir güzellikte olduğunu belirten davetliler, tek tek projeleri gezerek öğrencilerden bilgi alan kurum amirleri, başarılı çalışmalarından ötürü öğrencileri tebrik etti.
Düzenlenen açılış programı verilen ikramların ardından sona erdi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ