Coşar brifing verdi

Okuduğunuz haber
YOZGAT ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

ORTAK PAYDA BOĞAZLIYAN

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat Üretim Üssü olacak

Yozgat Üretim Üssü olacak

Türkiye’nin gururu, memleketin onuru Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat’ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Beraberinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Yozgat’a gelen Oktay, Yozgat merkez ve ilçelerinde ihtiyaçlar dahilinde doğrudan görüşmeler yapıldığını ve çözümler için burada olduklarını söyledi. Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Yozgat’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu Yozgat halkı bağrına bastı.

GÜNCEL      08 Haziran 2021 - 01:28     0

 Yozgat Üretim Üssü olacak

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a gelen hemşerimiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu başta Yozgat Valisi Ziya Polat, olmak üzere, AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef,  siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve vatandaşlar karşıladı.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, AK Parti İlçe Başkanı Osman Düğenci ve AK Parti teşkilatının da tam kadro yer aldığı programda; Oktay ve Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunup, hızlı tren ve havaalanı sahalarını gezip, incelemelerde bulundu, son durumları hakkında bilgi alıp istişare toplantısına katıldı.
Oktay ve Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının Balışeyh şantiyesinde çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra hızlı trenle Yozgat’ın Sorgun ilçesine gerçekleşen test sürüşüne katıldı. Hızlı tren hattının Sorgun istasyonunda Bakan Karaismailoğlu ile birlikte inceleme yapan Oktay, hızlı trenin Yozgat için önemine değindi.
Ziyaret ve incelemelerin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat merkez ve ilçelerinde ihtiyaçlar dahilinde doğrudan görüşmeler yapıldığını ve çözümler için burada olduklarını söyledi.

HAVAALANI 2022’DE BİTİRİLECEK
Oktay, inşaatı devam eden havalimanında inceleme yaptıklarını, altyapı çalışmalarının yüzde 70’inin tamamlandığını ve planlandığı gibi inşaatın 2022 yılında bitirileceğinin müjdesini verdi.
İSTİHDAM VE ÜRETİM ÖNEMLİ
İstihdam ve üretime bütün şehirlerin dahil olması gerektiğine dikkat çeken Oktay, bunun için altyapının önemli olduğunu ve gerekli çalışmaların yapıldığını, demir yolu ve kara yolunda da önemli çalışmaların yapıldığını, çevre illerdeki bağlantı yollarının daha iyi şartlara getirilmesi konusunda görüşmelerin de sürdüğünü ifade etti.
TARIM YOZGAT İÇİN ÖNEMLİ
Yozgat’ın aynı zamanda bir tarım bölgesi olduğunu dile getiren Oktay, şöyle devam etti.
“Bu yıl kuraklıktan dolayı bazı sıkıntılar oldu. Bununla ilgili çiftçiler nezdinde bilgiler alıyoruz ve yakından takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız kuraklık destekleriyle ilgili çiftçilere 150 milyon lira ilave hibe desteği başlatıldığını ilan etti. Ben bugün Yozgat’ta bir kez daha ifade etmek isterim, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçların ertelenmesi konusu, diğer taraftan TARSİM’in ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.”
Bakan Karaismailoğlu ise, Ankara-Sivas YHT hattında, Yozgat, Sorgun, Yıldızeli ve Akdağmadeni ilçesinde yeni istasyonların yapılmasının planlandığını belirterek, çalışmalara başlanılan Yozgat yeni YHT Garı’nın 2021 yılı 2. çeyreği sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini ve 2023’te demiryolu ağının 16 bin 675 kilometreye çıkarılacağını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ayrıca Yozgat Valiliği ve AK Parti Yozgat İl Başkanlığını ziyaret etti.
GENÇLERLE ÇAY İÇTİLER
Ayrıca; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yozgat’ta Kent Park’ta gençlerle bir araya gelip çay içti.
ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bitlis’in Tatvan ilçesi kırsalında terör örgütüne karşı yürütülen operasyon sırasında şehit düşen Jandarma Teğmen Baki Koçak’ın Sarıkaya ilçesi Söylemez Köyü’ndeki baba evini ziyaret ederek, şehit ailesi ile bir süre görüştü, taziyelerini iletti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ