KAHREDEN ÖLÜM!

Okuduğunuz haber
YOZGAT’IN GURURU

COŞAR: MUHTARLAR BAŞIMIZIN TACI

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat’ın gururu

Yozgat’ın gururu

Abdulkadir Akgül, TESKOMB Genel Başkanlığına yeniden seçildi

GÜNCEL      19 Ekim 2021 - 00:09     0

Yozgat’ın gururu

Türkiye’nin en büyük esnaf kuruluşlarının başında gelen TESKOMB’un 48. Olağan Genel Kurulunda TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül güven tazeledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB), 48’inci Olağan Genel Kurulu’nu haftasonu gerçekleştirdi.
Genel Kurulda tek aday olan TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül delegelerin tamamının onayıyla yeniden başkan seçildi.
TESKOMB Genel Başkanlığına geldiği günden beri yaptığı başarılı işlerle kurumu Türkiye’nin en büyük esnaf kuruluşlarından biri haline getiren hemşerimiz Abdulkadir Akgül, TESKOMB 48’inci Olağan Genel Kurulu’nda delegelerin tamamının onayını alarak güven tazeledi.
Büyük bir
aileyiz
TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, TESKOMB olarak büyük bir aile olduklarını hatırlatarak
“TESKOMB 2000’lerde çay parası dahi ödeyemeyen bir kurum halindeydi. Şükürler olsun şimdi o durumlardan bugünlere geldik. TESKOMB Türkiye’nin en büyük esnaf kuruluşu oldu. Bu büyük ailenin mensupları sayesinde gerçekleşti. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada TESKOMB olarak esnafımızın sorunlarını, beklentilerini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Esnaf ayakta kalacak
TESKOMB Genel Başkanı Akgül, Türkiye'de esnaf, zanaatkarlar ile kooperatiflerin herhangi bir olumsuzluktan diğer kesimlerden daha fazla etkilendiğini ifade etti.Pandemiden kooperatif hareketlerinin tamamının etkilendiğine dikkati çeken Akgül, " 7 aydır siftah edemeyenler var. Bu dönem, başka bir dönem olsa 1,5 milyon esnafın iflas etmiş olması gerekirdi. Hepsi devletin vermiş olduğu güçle dimdik ayakta" diye konuştu.
Akgül, işlerin yavaş yavaş rayına girmeye başladığını belirterek, esnafa verilen kredilerin gününde ödendiği ve takip oranının sıfır olduğu bilgisini verdi.
Kooperatif olarak kapasitelerini yüzde 100 artırdıklarına, dara düşen esnafın yanında bulunduklarına işaret eden Akgül, "Esnafı dimdik ayakta tutacağız. Esnaf ayakta durursa ülke ayakta durur." ifadelerini kullandı.
Esnafın derdine koştuk
TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, kooperatifler ve Halk bankası tarafından pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarlara destek sağlandığına değindi. Akgül, “Bize destek veren Cumhurbaşkanımızdır, bu hükümetimizdir” dedi.
Türkiye’de iki yıl içinde en çok takdir edilen kesim sağlık çalışanları olduğunu ama bir o kadar Halk Bankası çalışanları ve esnaf kefalet kooperatiflerinin de takdir edildiğini dile getiren Akgül “ Esnafın her gün derdine koştuk. Halk bankasından son 7 yıl içinde 100 milyar lira para aldık esnafa verdik kefil olduk. Hepsini geri ödedik. Bankaya bir lira borcumuz yok. Biz esnafın içindeyiz. İki ay içinde 1 milyon esnafla karşı karşıya geldik. Bizi 1 milyon esnaf seçip buralara gönderdi. Sizler esnafın oylarıyla seçilip buraya geldiniz. Hepsinin inanın yüzlerini güldürdük. Dedik ki berbere, kahveciye dükkanın kapalı mı gel kardeşim sana 10 bin sana 50 bin lira. Al git kardeşim git evine ekmek götür dedik. Hepsine para verdik. Cumhurbaşkanımızın direktifi ve sizlerin gayretiyle bir buçuk yıl para almadık. Daha sonra eski borçları kalanlar, temerrüte düşenler hepsinin borçlarını sildik. Kaldı ki borcunu ödeyemeyen esnaf ve sanatkarın parasını bankaya biz verdik. TESKOMB’un biriktirdiği fonlardan 3 milyar lira ödeyemeyen esnafın parasını bu kooperatifler verdi” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ