Yatırımlar hız kesmiyor

Okuduğunuz haber
YOĞUNHİSAR SELE TESLİM

Şahin'den nezaket ziyareti

Anasayfa   /    Güncel    /    Yoğunhisar sele teslim

SON DAKİKA ! Yoğunhisar sele teslim

Boğazlıyan'a bağlı Yoğunhisar Köyü, dün sele teslim oldu. Saat 14.30 sularında arazide başlayan yağışların sele dönüşerek, Ahraz Yeri Deresi'nden köye ulaşması sonucu, dere yatağı üzerinde bulunan ev ve ahırlara büyük hasar verdi.

GÜNCEL      06 Eylül 2018 - 21:27     0

Yoğunhisar sele teslim

Boğazlıyan'a bağlı Yoğunhisar Köyü, dün sele teslim oldu. Saat 14.30 sularında arazide başlayan yağışların sele dönüşerek, Ahraz Yeri Deresi'nden köye ulaşması sonucu, dere yatağı üzerinde bulunan ev ve ahırlara büyük hasar verdi. 4 koyun sele kapılıp telef olurken, evde mahsur kalan 4 bayanda köylü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılarak Boğazlıyan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Köye intikal eden AFAT ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleri de, hasar tespitinde bulundu.

Yoğunhisar Köyü arazisinde etkili olan sağanak yağmur, köyde sele dönüştü. 50 yıl aradan sonra gerçekleşen yağış, köyde 4 koyunun telef olmasına, 3 ahırın yıkılmasına ve bir çok evin su basmasına sebep olurken, yağışlarda evde mahsur kalan 4 bayan da İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve köy halkı tarafından kurtarıldı.
Saat 14:30 sularında köy arazisinde başlayan ve bir saate yakın etkili bir şekilde yağan yağmurlar, Ahraz Yeri Deresi'nden köye sel olarak ulaştı. Dere yatağı kenarında bulunan ahır ve evlere zarar veren sel, 3 ahırın yıkılmasına ve bir çok evinde sular altında kalmasına yolaçtı.
Olay yerine intikal eden İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, evde mahsur kalan bayanları köylülerin de yardımıyla kurtararak Boğazlıyan Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Kadınların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Sel felaketi sonrasında bilgisine başvurduğumuz Köy Muhtarı Halil İbrahim Zorluarslan, böyle bir felaketin 1970 yılında yaşandığını ve o günde bir çok küçük ve büyükbaş hayvanın sele kapılarak telef olduğunu söyledi.
Can kaybının olmamasının en büyük tesellileri olduğunu söyleyen Zorluarslan, arazide bulunan pancar tarlalarında ve su borularında hasarlar oluştuğunu, hasar tespitlerini de AFAD ve İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yaptığını belirtti.
 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ