MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
YARINLAR DAHA GÜZEL OLACAK!
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    YARINLAR DAHA GÜZEL OLACAK!

19 Subat 2019 - 00:17

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

YARINLAR DAHA GÜZEL OLACAK!

15 yıl öncesinde günlük olarak yayın hayatına başlayan Gazeteniz Boğazlıyan Haber, bugünden itibaren iki günde bir yayınlama kararı aldı. Haftanın 6 günü değil, 3 günü sizlerle buluşacak.
Yıllardır tek taraflı yapmış olduğumuz fedakarlıklar ve siz değerli okuyucularımızdan aldığımız destekle, ancak bugünlere kadar gelebildik. Oysa ki, Türkiye genelinde örnek gösterilen bir ilçe konumunda bulunan Boğazlıyan, günlük iki gazeteyi bünyesinde barındırıyordu. Bu ayrıcalık, İç Anadolu Bölgesi’nde olmadığı gibi Türkiye’de de nadir ilçelerde vardı.
Bizler gazeteciyiz. Yaklaşık 30 yıldır basın sektörü içerisinde bulunduk. Kimi zaman muhabirlik, kimi zaman grafikerlik ve kimi zaman da gazete sahipliği yaptık. 
Boğazlıyan, istediğimiz ve severek görev yaptığımız bir ilçe oldu geride kalan 15 yıl içerisinde. Acısıyla, tatlısıyla kimi zaman güldük, kimi zaman da hep birlikte üzüldük.
Önceliğimiz hep Boğazlıyan milliyetçiliği oldu ve hala bu düşüncemizden taviz vermedik. Birçokları yaptığımız haberlere tepki koysa da, bir çokları da biliyordu ki, her şey Boğazlıyan’ın daha ileriye gitmesi içindi. 
Kendi çıkarlarımızı hiçbir zaman öncelemedik. Öyle olsaydık eğer, belki de bugün daha farklı konumda olurdu gazetemiz. Paranın her şey olmadığını ısrarla dile getirdik. Küçücük bir memlekette fırsatçılık asla yapmadık. Kimi zaman aleyhine yaptığımız bir sürü siyasetçi, bürokratı olmasına karşın, yine de aynı ortamda bulunacak mesafeyi koruduk. Çünkü onlar da biliyordu ki, her şey Boğazlıyan için.
Gazeteyi bir mektep, bir okul gibi gördük hep. Bilinmeyen bilinsin, konuşulmayan konuşulsun ve oturduğu koltukların hakkı yeterince verilsin. Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çığlıkların sesi olduk hep. Tüm bunları dile getirirken, yanımızda kimsenin olmayacağını biliyorduk. Çünkü, işi bitenin yol aldığı bir gündeyiz artık. 
Hiçbir şey eskisi gibi değil. Günübirlik çıkarlardan hep kaçtık. Alnımız açık, başımız dik gezdik hep. “Soğan yemedik ki ağzımız koksun” dedik.
“Kime ok atmayı öğretsek, bir çoklarının bizi nişan almasına bile boyun eğdik.” 
Görkemle ve törenle astığımız Gazetemiz’in tabelasını bile indirmemize seyirci kalındı. Hiç kimse bizleri bu sebebe iten sonuçları öğrenmek istemedi. Oysa ki, kavgamız hep Boğazlıyan içindi. Kapalı kapılar arkasında konuşanların, bizler söz hakkı verince sustuklarına şahit olduk.
Velhasılı kelam, tek taştan duvar olmuyor. Aynı kaderi paylaştığımız refikimiz Çağlayan Gazetesi sahipleri ile ortak alınan karar sonrasında yayın sayılarımızı yarı yarıya düşürerek, bu sıkıntılardan kurtulma yollarını aradık. Bilinmelidir ki, yine tek taraflı fedakarlık varsa eğer, o da bizlerin Boğazlıyan sevdası ve Boğazlıyan milliyetçiliğindendir.

SEÇİME DOĞRU: MART/2019

SEÇİM MARATON GİBİDİR
31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’ne şunun şurasında 40 gün kaldı. Seçmenin beklediği, özlediği bir seçim havası yok ne yazık ki. Sahada bir tek AK Parti var ama AK Parti içindeki kırıkları hala tamir edebilmiş değil. Bu kırgın kesimin sonuca nasıl bir etki yapacağı kafaları karıştırıyor.
Diğer adayların performansları ise seçmenlerinin gözünü doyurmuyor. Adayın çalışma kriteri sadece basına verdiği demeçle ölçülmez elbette. Ancak, görünen köy de kılavuz istemez. Bu tespiti ben değil, daha çok seçmen yapıyor…
Seçimleri uzun maratona benzetirim hep. Bir stadyum içerisinde koşarlar ve kimisi çok önde gözükür, diğerleri hep onun arkasındadır. Tüm adaylar aynı hızda koşmuşsa eğer son düzlükte ara birden kapanır ve temposunu artıran yarışmacı ipi göğüsler…
Maratonda ileride başlayan yarışmacı, tempoyu artırarak bunu avantaja çeviremez ve ben nasılsa öndeyim diğerleri çok geride kaldı hissine kapılırsa, son düzlükte o da görecek ki ne kadar geride kalmış…

MHPLİLER SIRÇALI’YA SIĞMADI
Bundan önceki yazımı takip edenler bilir. Sırçalı’ya dair tespitlerimde, “Koçyiğit fırsat mı tepiyor?” başlığı ile duyurmuş olduğum tespit beni bir kez daha haklı çıkardı. 
AK Parti Sırçalı Belediye Başkan Adayı Ferit Koçyiğit’in elini güçlendirecek bir Belediye ve halihazırda Belediye Başkanı Tamer Gümüş varken, gücüne güç katamadı bu süreçte. Bu gücü, Sırçalı’ya yapmayı taahhüt ettiği projeleri Belediye’nin resmi sitesinden paylaşmakla elde edeceğini zannetti! Halbuki zaman zaman Başkan Gümüş’le istişare etse ve onun bilgisinden tecrübesinden istifade yoluna gitse durumu pekala lehine çevirebilir.
Yine, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Yozgat’taki ilk Belediye Başkan Adayı Erhan Tanış’ın, “Belde’ye vakit ayırması” durumunda seçimi kazanabileceğini yazmıştım. “Yaptıklarının yapacaklarının teminatı” olarak göstermesi durumunda büyük bir sürprize imza atacağını duyurmuştum günler öncesinde.
Pazar günü gördük ki, Tanış iyice forma girmiş ve Belediye Başkanı seçilmek için kolları iyice sıvamış.
Öyle ki, Pazar günü yapmış olduğu Karargah açılışında, sayın Tanış’ın büyük bir sükse yaptığına şahit olduk. Yüzlerce hemşerisinin de hazır bulunduğu açılış töreninde, Tanış’a verilen destek hiç de küçümsenecek gibi değil. Sırçalı’da MHP’li Erhan Tanış Belediye Başkanı olarak seçilirse kimse şaşırmasın lütfen. 

YAMAÇLI’DA ALTINTAŞ
Yozgat’ın en büyük Beldelerinden birisi olan Yamaçlı’da seçim süreci AK Parti Belediye Başkanı Adayı Şaban Altıntaş lehine işliyor. Önceki gün Belde’ye yaptığımız ziyarette, Altıntaş’a olan sevgi seline şahit olduk. Belde’nin en işlek yerine açtığı ve sevenlerinin gönderdiği çelenklerle çiçek bahçesini andıran Seçim İrtibat Bürosu günün her saatinde neredeyse hınca hınç dolu. İğne atsanız yere düşmüyor yani. 
Bir çok akilin de bulunduğu ortamda, gündem Yamaçlı’ya yapılacak hizmet ve yatırımlar. Hepsi, Altıntaş’ın yapmayı taahhüt ettiği projeleri ezberlemiş ve benimsemiş durumda. “Yaparsa Şaban Altıntaş yapar” diyorlar.
Hizmetin, iktidar partisinden olan Belediye Başkanı tarafından geleceğine inanan Yamaçlılar, birlik ve beraberlik içerisinde Yamaçlı’nın kaderinin Altıntaş’ın elinde olduğuna inanıyorlar.
OVAKENT’TE HUZUR HAKİM
AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak Yusuf Büyük’ü görmek için mücadele veren Ovakentliler, mutlu ve huzurlu bir şekilde seçimin yapılacağı günü bekliyor.
Mevcut Başkan Menderes Öztürk’ün nüfusunu dahi Belde’den aldırdığını dile getiren ve tepki gösteren halk, “İçimizden ve bizden birisi olan sayın Yusuf Büyük’le Ovakent’imiz daha hızlı mesafe alacak” diyor.
Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birisinin sergilendiği Ovakent’te şimdilik seçim havası yok. Çünkü taşlar yerine oturmuş, sadece seçimin olacağı günü bekliyor.
Belediye Başkanı Adayı Yusuf Büyük ise, hemşerileriyle birlikte daha yeşil bir Ovakent için şimdiden ormanlık alanlar oluşturmanın mücadelesini veriyor. 
Bazı belediye başkanları hazır ağacı keserken, sayın Büyük’ün fidan dikmesi Ovakent’in alacağı mesafeyi şimdiden varın sizler hesap edin….
NOT: Yenifakılı ilçesi, Uzunlu ve Yenipazar’daki seçim değerlendirmemi Perşembe günü okuyabilirsiniz?
 

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ