MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
TEVAZU, SAMİMİYET VE GAYRET KAZANACAK
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    Tevazu, samimiyet ve gayret kazanacak

15 Ocak 2019 - 00:01

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

Tevazu, samimiyet ve gayret kazanacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Teşkilatı, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısının Cumartesi günü yapılacağını resmen duyurdu. 
Her ne kadar aday isimleri henüz açıklanmasa da, duyumlarıma göre, aday adaylığı müracaatları sonrasında “adaymış gibi çalışanlar” şanslarını diğerlerine nazaran daha da artırmış gözüküyor. 
AK Parti; çalışanla çalışmayanı elbette ki ayırt edecek. Samimi olup olmayanı tabii ki gözlemleyecek ve gayretleri mutlaka takip edecek. İşte bu kriterleri yerine getiren, sahada “önce partim” diye çalışma sergileyenlerin aslında ne kadar avantaj elde ettiğine Cumartesi günü hep birlikte şahitlik edeceğiz. 
Kimlerin aday olacağının işareti AK Parti’nin 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’nde kullandığı sloganında gizli değil mi?
Tevazu, Samimiyet, Gayret ile Önce Millet, Önce Memleket…
AK Parti’de Belediye Başkan Aday Adaylığı için tanınan başvuru süresi 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 24:00’te sona erdi. Aradan geçen iki aylık süreyi en iyi kullanan aday adayı olarak Gökhan Coşar ismini söyleyebiliriz. 
Coşar, son bir yıldır Belediye Başkan Adayı olarak belirlediği hedefine iyice yaklaştı diyebiliriz.
Son bir yıldır, “Ben aday adayıyım” demese de, tevazuyla, samimiyetle ve gayretle çalışarak, Yozgat Milletvekilleri başta olmak üzere, Genel Merkez’in dikkatini üzerine çekmesini bildi. Yapılan anketlerden, temayüllerden Gökhan Coşar ismi öncelik çıkmışsa eğer, şüphesiz bunda, geçmiş aylarda yürüttüğü çalışmalar etken olmuştur. 
Önceki gün Ankara menşeli twitter hesabından yapılan paylaşımda; Gökhan Coşar ismi, Boğazlıyan Belediye Başkan Adayı olarak zikredildi zira… Twitter’de açıklanan birkaç ilçe Belediye Başkanı Adayı’na takipçiler tarafından şerh düşülse de, Coşar ismi kabul görmüş gözüküyor. Zaten, kamuoyundaki beklenti o yönde…
“Tevazu, Samimiyet, Gayret ile” çalışan Ovakent Belde Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Büyük’ü de bu sıralamanın içerisine dahil edebiliriz. Uzunlu Belde Belediye Başkanı Turan Koç’u anlatmaya bile gerek yok…
“İşleyen demir ışıldar”, “Tevazuyla, samimiyetle ve gayret ile yapılan hiçbir çalışma karşılıksız kalmaz” sözü siyasette geçer bir akçedir. Daha önce de ifade ettiğim gibi, “Aday; aday adaylığı sürecinde adaymış gibi çalışan Adaydır.” 
Cuma gününe kadar hep birlikte göreceğiz!
*    *     *     *     *
SICAK SU AKITACAK HAYIRSEVER YOK MU?
Geçtiğimiz gün bir yakınımın cenazesine katılmak üzere Kayseri Asri Mezarlığı’na gittim. Cenaze, Milli Savunma Bakanı sayın Hulusi Akar’ın kendisi ve ailesi adına yaptırdığı Selçuklu motifleriyle bezenen Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde kalkacak. 
Dışarıda hava sıcaklığı sıfırın altında. Herkes üşüyor. Birçoğunun ise abdesti yok. 
Cemaatin, Camii’nin yanında bulunan şadırvan etrafında kümelendiğini gördüm ve ben de merakla oraya gittim. 10’a yakın musluktan sıcak su akıyor, cemaat abdestini sıcak su ile alıyor. Ne büyük nimet değil mi? Emeği geçenlerden ve camiyi yaptıranlardan Allah razı olsun.
Camii Kebir ve Hunat Camisi başta olmak üzere neredeyse her caminin musluklarından sıcak su fışkırıyor. Tabii ki, camiler de aynı oranda kalabalık.
Bundan iki sene önce, Devecipınar Köyü Muhtarı Ahmet Ünalar’ın daveti üzerine kalabalık bir heyetle köye gittik. Muhtar başta olmak üzere, hayırsever köylülerin de katkılarıyla Cami bahçesine yapılan şadırvanın açılışını gerçekleştirdik. 
Köy yeri olmasına karşın, buradaki tüm musluklardan da sıcak su akıyordu. Cemaatin neredeyse her vakit için abdest aldığına şahit olduk.
Boğazlıyan’ın merkezinde bulunan ve ismini de buradan alan Merkez Camii bahçesindeki muslukların donmasın diye sarılmadığı kalıyor. Ya hafiften açık bırakılıyor, tonlarca su israf oluyor, ya da soğuk havalarda mecbur kalınmadıkça kullanılmıyor.
Hayırseverlerin çokluğu ile öğündüğümüz Boğazlıyan’da hiç birisi de çıkıp, cemaat abdestini rahat ve sıcak bir şekilde alsın diye elini taşın altına koymuyor.  Hal böyle olunca, Öğle vaktinde gelen cemaatin ekseriyetini ikindi namazında göremiyorsunuz.
Bir hayır yapılacaksa eğer, işte size fırsat… Emeği geçeceklere şimdiden Allah razı olsun diyorum…
*    *     *     *     *
KİM KİMDİR?
•    Soğuk kış gününde zirveye tırmanan Siyasetçi?
•    Davet edildikleri evin kapısının girişinde yanlış zili çalmayalım diye “Kemal Tanca marka ayakkabı” arayan Misafirler?
•    Yozgat’tan gelecek mesaja dikkat kesilen Aday Adayları?
•    “Sır, ip gibidir. Bir ucunu başkasına verirsen, başkalarının sırtında kazak olarak görürsün” paylaşımı yapan Bürokrat? 
 

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ