MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
TEK TEK BİR BÜTÜN OLMA VAKTİNDEYİZ!
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    TEK TEK BİR BÜTÜN OLMA VAKTİNDEYİZ!

06 Eylül 2019 - 14:16

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

TEK TEK BİR BÜTÜN OLMA VAKTİNDEYİZ!

Bulunduğunuz bölgeyi ne kadar iyi tanırsanız, o kadar iyi tanıtırsınız… Eldeki kıymeti, değeri bilmez, ele geçen fırsatları değerlendiremezseniz gelişimden de bahsedemezsiniz.
Bugün Boğazlıyan ilçemiz, kültürel anlamda varlık içerisinde yokluk çeken bir bölge… Tarihi kalıntı, tarihi yatırım yok denecek kadar az. Olanlar da zaten günümüze kadar ulaşabilmiş değil. Sosyal, kültürel ve ekonomik zenginliğimizin farkında değiliz çoğu zaman.
Hep birlikte motivasyon oluşturup, katılım sağlayamıyoruz. 
Cavlak bölgesi buna en güzel bir örnek. Bu bölgede bulunan jeotermal kaynağımız yüzyıllar öncesinden keşfedilmesine karşın henüz bir adım atılmış değil. Cavlak’ın ünü tüm Türkiye’ye mal olduğu dönemlerde Kozaklı’nın, Sorgun’un isimleri dahi anılmıyordu. 
Bugün termal turizm denince, Boğazlıyan bu ilçelerin yanında en sonda yer alır. 
Elinizde bir kaynağın olması tek başına yeterli değil. Zira, gelişim tek başına sağlanabilecek bir hedef değil. Tıpkı eğitim gibi düşünülmeli. Nasıl ki, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği başarıyı getiriyor her zaman.
Birçok fırsatları geride bıraktı Boğazlıyan… Özellikle ANAP İktidarı döneminde Cavlak’a yatırıma ramak kalmıştı, ancak bir türlü olmadı. Çünkü hiçbir zaman “tek taşla duvar olmuyor”.
Şeker Fabrikası’nı da aynı düşünceyle kaybettik. Zamanında Boğazlıyan’a yapılacak olan Şeker Fabrikası’nın, Sorgun’a kaydırılmasına seyirci kaldık. Şeker pancarının merkezi olan ilçemiz, bu potansiyelinin varlığını yeteri kadar duyuramadı Türkiye’ye… Pancarın en iyi ve randımanlı Boğazlıyan’da yetiştiğini, en önemli etkenin bilinçli çiftçi ve hava şartlarına bağlı olduğu anlatılamadı. Hal böyle olunca daha etkin olan Sorgun siyasetçileri, Fabrika’yı kendi ilçelerine taşıyarak gelişimin lokomotifi haline getirdiler. Bugün Sorgun ilçesi, Yozgat’ın en büyük ve gelişmiş ilçeler arasında ismini ilk sıralara yazdırdı.
Bir işi iyi niyetli yapmak yetmiyor, iyice niyetli olmak lazım… Bugün atılan adımlar, hazırlanan projeler geleceğe dair ışık tutuyor. İnşallah hep birlikte hedefe ulaşırız…
Boğazlıyan’ın beldesi olan Uzunlu, gelişim ve değişim noktasında ortak aklı hakim kılmış durumda. Moral olsun, motive olsun çok üst seviyede… Önceki gün rastladığımız ve Uzunlu’nun yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden sayın Dr. Ersoy Önder ile de tanışma fırsatı bulduk.
Albay’lık rütbesinden emekli olduktan sonra Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor. 
Tam bir kültür elçisi kendisi. Sohbetin ekseriyeti Uzunlu’nun daha iyi gelişmesi noktasında neler yapabilirim, neler yapılabilirdi konu… Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı’nın askerde Komutan’ı da olan sayın Önder, bir Vaha’ya benzettiği Uzunlu’nun geleceğinin nasıl şekilleneceğine kafa yoruyor.
Sadece sayın Ersoy Önder mi kafa yoran… Gurbette olan her Uzunlulu aynı düşüncede hareket ediyor… Biliyorlar ki, bir gün yine ve yeniden Uzunlu’ya yolları düşecek. 
Belediye Başkanı sayın Okan Yaşar Elbaşı, göreve seçildiği gün akiller meclisini kurmuştu hani… Yapılacak hizmet ve yatırımlarla ilgili ilk önce onlarla istişare ediyor ve ortak aklı hakim kılıyor. Dolayısıyla yapılan her hizmet tüm halka malolmuş oluyor. 
Görünen o ki, sayın Başkan’ın da ifade ettiği gibi, eşsiz bir güzelliğe sahip olan Uzunlu, daha güzel yarınlara uzanmaya hazırlanıyor.
Ne demiş Atalar, “Danışan dağları aşar, danışmayan düz yolda şaşar”
Kalın sağlıcakla…

GÜNÜN SÖZÜ
-Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.
ALBERT EİNSTEİN

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ