MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
SEVGİLER PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    SEVGİLER PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR

02 Eylül 2019 - 23:02

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

SEVGİLER PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Boğazlıyan Kaymakamlığı görevine atanan sayın Fatih Okumuş, yaklaşık bir haftadır makamına, “Hoşgeldiniz” diye gelenleri ağırlıyor. Ne büyük mutluluk değil mi?
Oysa ki, bir çok ilçede böylesi bir kadirşinaslık, misafirperverlik göremezsiniz. Böylesi bir topluma sahip olduğumuz için ne kadar övünsek azdır. Ölünüzde, dirinizde, düğününüzde hep yanınızdadır onlar. Hal bilir, yol bilir, yordam bilir. 
Geleni ağırlamak mahareti ile ünlüdür Boğazlıyan… Aksi, köyden, kentten gelen insanların bu makamlardan ne beklentisi olabilir ki?
Aynı hasleti karşıdan da bekler halk. Gidenin gelmesi onlar için büyük mutluluktur. Eli ikramlıdır, tok gönüllüdür. Hediye vermeyi almaktan daha çok sever. 
Onun içindir her gelen bürokratın makamı çiçek bahçesinden farksızdır. Ne bilsin Kaymakam sayın Fatih Okumuş’un böylesi bir hediye kabul etmediğini… Önceki gün, mahallesinden yaya olarak çıkmış, gücü nispetinde marketten aldığı çikolatayı iyice bir paketletmiş ve sayın Okumuş’a “hayırlı olsun”a gidiyor…
Çiçekleri kabul etmeyen sayın Okumuş, tabii ki bu hediyeyi de kabul etmiyor… 
Oysa ki, bunlar temsili birer nezaketten öteye geçmeyen, Anadolu insanının içinden gelen hasletler. Cenazeye, düğüne, misafirliğe de giderken eli boş gitmiyorlar hani…
Sayın Okumuş’un kararına saygı duymak gerekir elbet… Günlerdir hediyelerin gündem olduğu günümüzde haklıdır… 
Keşke, makama oturduğu gün bu mealde bir paylaşım yapılsaydı iyi olmaz mıydı? Şimdi, elinde çikolata ile gelen amcanın hediyesinin tekrar eline tutuşturulmasındaki üzüntüyü, yaşadığı duyguyu kim nasıl izah edebilir ki?
Öyle inanıyorum ki, sayın Kaymakamımız çetelesini tuttuğu kişilere iade-i ziyarete gittiğinde bunun bir açıklamasını yapıp, yeniden onların gönüllerini almasını bilecektir…

*     *     *     *     *

3 AYDA İKİ SEÇİM
S.S. Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, son üç ayda iki kez seçimli Genel Kurul’a gitti. 23 Haziran 2019 günü gerçekleşen ve 143 üyenin oy kullandığı seçimde katılımcıların yüzde 58’inin oyunu alarak Başkanlığa seçilen Köksal Kılıçaslan ve ekibi, ikinci kez oylandı.
Aradan geçen süre Kılıçaslan ve ekibinin karne notunu belirledi diyebiliriz… İlkinde dönemin Başkanı Zekerya Tuncel tarafından gündeme konulmayan maddeler bulunması sebebiyle çalışmaları sağlıklı bir şekilde yürütemeyen Kılıçaslan Başkanlığı’ndaki Yönetim Kurulu,  üst birliğe üye olma ve alım-satım yetkisi almak için Olağan Genel Kurul kararı aldı. Ancak bu kararın alınması sonrasında Noter tasdikli ulaşan evrakta, seçim maddesinin de gündeme alınması isteniyordu. Zira bu talebi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da yerinde buluyor ve gündeme alınması gerektiği yönünde görüş bildiriyordu.
Sonuçta, yetki almak için çıkılan Genel Kurul, bir anda seçimli Olağan Genel Kurul haline geldi. Neticede, gündemde seçim olmasına karşın seçim isteyenler dahi liste vermedi ve mevcut Başkan Köksal Kılıçaslan ve Yönetim’i bu kez katılımcıların yüzde 87.5’a varan bir destekle 3 ay içinde ikinci kez seçildi.
Kısacası, 3 ay içinde desteği yüzde 58’lerden 87.5’lara çıkarıyorsanız ne mutlu sizlere… 

KİM KİMDİR?

• Makalesinde Boğazlıyanlı İl Genel Meclis Üyelerini zan altında bırakan Jurnalist?
• İşyerine gelen müşterileri, elektrik gitmesi sonucu (jeneratörü olmadığı için) mağdur eden Esnaf?
• “Her hafta kuşlar trafomuza gelip kanat çırpması sonucu elektriğimiz kesiliyor” diye şikayette bulunan Eczacı?
• 5 dönüm tarladan 60 bin TL’lik domates aldım diye sevinen Çiftçi?
• Gelin arabasının arkasına, “Aşkımız besicilerin yem borcu gibi hiç bitmesin” diye yazdıran Kişi?
• İsminin Büyük’lüğünün avantajını yatırıma dönüştüren Seçilmiş?

ÖMÜRLÜK PAYLAŞIMLAR
Şükreden insan Rabb’ini bilir, Rabb’ini bilen haddini bilir.
 

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ