MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
SAYIN BAŞER VEKİLDEN DE ÖTE
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    SAYIN BAŞER VEKİLDEN DE ÖTE

29 Aralik 2022 - 01:09

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

SAYIN BAŞER VEKİLDEN DE ÖTE

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Yozgat’taki vazgeçilmezlerini saymam istense, Milletvekili sayın Av. Yusuf Başer’i ilk sıralara yazardım.
Kurulduğu günden itibaren partisinin her kademesinde etkin rol almış, üstlendiği her görevde üstün başarılar göstermiş olan sayın Başer, AK Parti’nin gizli hazinesidir.
Yozgat Baro Başkanlığı,  Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Üyeliği, ve Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı, Dil ve Edebiyat Derneği Yozgat Şube Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerindeki “ihlas, samimiyet ve gayretlerine” yakinen şahit olan Yozgat halkının ısrarları O’nun siyasete girmesine vesile olmuştur.
“Yozgat aşığı”, “Yozgat sevdalısı” sözlerinin karşılığı olan sayın Başer, bir dönem üstlendiği AK Parti Yozgat İl Başkanlığı döneminde 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu’nda yüzde 77.3 “Evet” oyunun çıkmasında büyük rol oynamış, ortaya koyduğu performans, seçim stratejileri, seçmenle birebir kurduğu diyaloglarla partisinin bayrağını zirveye taşımış bir siyasetçi olarak zihinlerde iz bırakmıştır.
Son derece adaletli, dürüst, paylaşımcı, merhametli, içten ve samimi tavırları herkes tarafından bilinen; kırmadan, üzmeden hem partisinin hem de Yozgat’ın gelişip büyümesinde etkin rol oynayan sayın Av. Yusuf Başer, bugün Yozgat’ın vazgeçilmez bir vekilidir.
12 Haziran 2011 yılında yapılan genel seçimlerde sayın Bekir Bozdağ ve Ertuğrul Soysal’ın ardından 3’üncü sıra milletvekili adayı olan sayın Başer, kendisine hiç şans tanınmadığı dönemde AK Parti’den Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Yozgat’ı ve Yozgatlı’yı temsil eden vekillerimizden birisi olmuştur.
Dolu dolu geçen sürede; tüm mesaisini Yozgat’a bir fazla eser kazandırmak, bir fazla hizmet getirmek için harcayan, hemşerileri ile hiçbir zaman diyalogunu kesmeyen Başer, AK Parti’nin sadece milletvekili değil; AK Parti’nin bir eri, bir neferi olarak çalışmış ve karşılığında hemşerilerinin “gönlünde taht kurmuş” bir isimdir. Bugün Yozgat sınırlarında nereye giderseniz gidiniz hep O’nun büyük katkı sağladığı eserleri ve hizmetleriyle karşılaşırsınız. 
7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimlerde sayın Başer’in bu seçimde de sıralaması değişmezken, sayın Abdulkadir Akgül ve sayın Ertuğrul Sosyal’ın ardından 3’üncü sırada yer alması bunu hiçbir zaman davasına küstürmedi, bilakis partisinin alacağı oyu kendi milletvekilliğinden daha fazla önceledi. Sayın Başer’in ilk sıradaymış gibi çalışması ve seçmende oluşan vefa duygusu, sayın Başer’in yeniden milletvekili seçilmesini sağladı.
7 Haziran seçim sonuçları tek başına iktidar çıkaramaması, aradan geçen sürede partilerin koalisyon kuramaması ülkeyi yeniden erken seçime itti. 17 Kasım 2015 genel seçiminde sayın Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül ve Ertuğrul Soysal’dan sonra  4’üncü sırada yer alan sayın Av. Yusuf Başer, çalışma temposunu her geçen gün artırarak dört dörtlük bir sonucun çıkmasını sağladı.
Bir önceki seçimde 3 milletvekili bulunan AK Parti’nin 17 Kasım seçimlerinde 3 milletvekilini dahi alamayacağı konuşulurken, sayın adayların, teşkilatların ve her bir partilinin adaymışçasına çalışması AK Parti’ye 4’te 4 milletvekili kazandırdı.
24 Kasım 2018’de yapılan genel seçimlerde AK Parti’den 4’üncü kez milletvekili seçilen sayın Av. Yusuf Başer, seçmenin gözünde 2023 yılında yapılacak seçime de büyük bir avantajla giriyor.
Geride bıraktığı 15 yıllık sürede büyük tecrübelere sahip olan, kurumların hafızasını bilen, bakanlıklar başta olmak üzere genel müdürlük nezdinde “Ağabeyi” sıfatıyla karşılanan sayın Başer’in il, ilçe, belde ve köylere kazandırdığı eserleri sıralasak sayfalar yetmez.
2023 seçimlerinde AK Parti’nin Yozgat’taki en büyük avantajı Av. Yusuf Başer gibi bir milletvekiline sahip olmasıdır. 
Sayın Başer’in “yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.”

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ