MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
İYİ Kİ COŞAR VAR
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    İYİ Kİ COŞAR VAR

24 Mart 2023 - 12:35

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

İYİ Kİ COŞAR VAR

“İyi ki” diyorum çünkü; dünya genelinde yaşanılan felaketlerin bir çoğunun yaşandığı ülkemizde belki de, bu felaketleri en az hisseden, maddi – manevi en az kayıpları veren bir ilçe olmaktan bahsediyorsak eğer, kuşkusuz bunu başta Boğazlıyan Belediye Başkanı sayın Gökhan Coşar’a borçluyuz.
Olağanüstü günlerden geçtiğimiz son 3 yıl içerisinde hizmetlerde aksama olmayan, halkın büyük çoğunluğunun memnun eden, ilçeye kazandırdığı hizmet ve yatırımlarla Türkiye’de isminden söz ettiren ve bu yönüyle “Rol Model” seçilen sayın Coşar’ın; gayretleri, samimiyetleri ilçeyi ülke genelinde “cazibe merkezi” haline getirmiştir.
Koronavirüs pandemisinde Belediye’nin almış olduğu tedbirler ve yapmış olduğu yardımlar sayesinde hasarı en asgari düzeyde yaşayan ilçe halkı, yine bu dönemde hiçbir hizmetten geri bırakılmadı.
“Maske, mesafe ve hijyen” konusunda yürütülen çalışmalar, dağıtılan paketler ve yapılan söylemler sayesinde halkın bilinçlenmesini sağlayan sayın Gökhan Coşar, bu dönemde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak halkın sağlığının korunmasına öncülük ederek il genelinde “Örnek Başkan” sıfatına mazhar olmuş bir Lider’dir.
Evden çıkmanın, düğünlerin yasaklandığı, sokaklarda kalabalık gezmenin cezalandırıldığı böylesi günleri fırsat bilen Başkan Coşar, seçim öncesinde “Hayalim dediği” Organize Sanayi Bölgesi’ne yoğunlaşarak, kendisi için küçük, Boğazlıyan için büyük bir adım atarak adını tarihe yazdırdı.
Ülke genelinde yatırımların durduğu, üretimlerin kısıldığı günlerde umudunu hiçbir zaman yitirmeyen, ihlas ve samimiyetle çıktığı yolda müjdelerle dönen sayın Coşar, bugün Yozgat’ın ümidi haline gelmiştir.
Bölgenin gelişip büyümesinde lokomotif rol üstlenen, kurulan OSB’ye yatırımcı davet etmek için adeta “Evliya Çelebi” gibi Türkiye’nin tüm iş insanlarını ziyaret eden sayın Başkan, Boğazlıyan’a “Milenyum Çağı”nı yaşatıyor günümüzde.
35 yatırımcıya yer tahsisinin yapıldığı ve Asi Künefe başta olmak üzere bir çok yatırımcının temel atma hazırlığı içerisinde olduğu OSB, sadece bizlerin değil, gelecek nesillerin de ümidi olacaktır.
Birkaç yıl içerisinde on binlerce gence istihdam sağlayacak, ülke ekonomisine milyarlarca liralık katma değer üretecek olan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi, hiç kuşkusuz Gökhan Coşar ve ekibinin eseridir.
Her gün yeni heyecanların yaşandığı ilçemizde tüm bu gelişmeleri; negatif düşünceye sahip, tuzu kuru, ağustos böceği misali her şeye eleştirel bakış açısıyla yaklaşanlara anlatmak elbette ki mümkün değil. Ancak görünen ve bilinmesi gereken o ki, Boğazlıyan eski Boğazlıyan değil artık.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan “Büyük felaket” sonrası, hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta kalmasın diye son bir ayını deprem bölgesinde geçiren sayın Başkan’ın, Hatay’ın ilçesi Hassa ve Kırıkhan’da yapılanları ve yaptıklarını keşke orada yaşayan insanlardan dinleseniz.
Bölgede en hızlı ve en fazla konteynır kentin Boğazlıyan Belediye Başkanı sayın Coşar’ın liderliğinde yapıldığını sanırım bir çoklarınız bilmiyordur. Bugün iki etabı tamamlanan ve 3’üncü etapla birlikte 500’ü bulacak konteynır kentler, o bölge insanını yeniden yaşama tutunmasını sağlamıştır. İlçe halkının destekleri ve yardımlarıyla bölgeye ulaştırılan yaklaşık 200 tır iş makinası, gıda ve giyeceklerden oluşan yardımlar, hepimizi yeniden vicdan ve merhametin var olduğuna ve yeniden yeşerdiğinin en büyük kanıtıdır.
11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’i idrak ettiğimiz şu günde; iftar çadırları niçin kurulmuyor dersiniz? Hani Cumhuriyet Meydanı’na masaların konduğu ve yüzlercesinin sıraya girip bir kap yemek alma gayretinde olduğu o görüntüler neden yaşanmıyor hiç merak edeniniz olmadı mı?
Bu kadar gariban nerede yiyor, ne yapıyor diye kaygılananız olmadı mı hiç? Eskiden bir biri yapılan iftar davetleri neden günümüzde yapılmıyor, sofralar bölüşülmüyor?
Toplum olarak aslında biz eski biz değiliz. Ancak tüm bu olumsuzlukları düşünen ve ortadan kaldırmaya, sorunları gidermeye çalışan merhametli insanlarımız da yok değil…
“Sağ elin verdiğini sol el görmesin” atasözüne kinaye olarak; Boğazlıyan Belediye Başkanı sayın Gökhan Coşar, belki de Türkiye’de bir kez daha örnek olacak hizmete imza atarak, yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine göndererek onların meydanlarda sıra beklemesine, başkasından medet ummasına gerek bırakmayan bir hizmete daha imza atarak, bir kez daha gönüllerde taht kurdu.
Boğazlıyan Belediyesi olarak, son üç yıldır uygulanan ve bu yıl da artarak devam eden, “İftar yemeği” uygulaması akşam ezanından yarım saat öncesinde yaklaşık bin 500 kişiye ulaştırılarak hayır dualar bir kez daha alındı.
Belediye Sosyal Tesisleri’nde hayırseverlerin de katkılarıyla alınan malzemelerin hummalı bir çalışmayla yemeklere dönüşmesi ve bir kepçe katkı da benim olsun düşüncesiyle yardıma koşanları görmek inanın insanı duygulandırıyor.
Birlik, beraberlik ve rahmetin en bol olduğu mübarek günde, böylesi çalışmalara ve hizmete liderlik eden başta Belediye Başkanı sayın Gökhan Coşar’a, Belediye Başkan Yardımcısı sayın Latif Manyas’a, Belediye Encümenlerine, çalışanlara, katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ