MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
HAYVAN PAZARI MECLİS’E Mİ TAŞINIYOR?
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    HAYVAN PAZARI MECLİS’E Mİ TAŞINIYOR?

20 Agustos 2019 - 00:33

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

HAYVAN PAZARI MECLİS’E Mİ TAŞINIYOR?

Unutulan ve gündeme dahi getirilmeyen Hayvan Pazarı, her ne hikmetse Kurban Bayramı arifesinde akıllara düştü. 
Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Özdal tarafından kıt kanaat imkanlara rağmen ilçe girişine yapılan ve yine o dönemde ilçe ekonomisinin can damarı haline gelen Hayvan Pazarı, yüzlerce satıcı ve binlerce alıcıyı ağırlamasının yanında esnafa ciddi katkı sağlayan bir bacasız fabrikaya dönüştü.
Cuma günü akşamdan başlayan Pazar hareketliliği; oteller, lokantalar, bakkallar, marketler, benzin istasyonları başta olmak üzere birçok sektöre can suyu oluyordu ki, üzerine GES Projesi yapma fikri ortaya atıldı.
Belki de Türkiye’de böylesi bir örneği olmayan düşünce, bir önceki Belediye Başkanı tarafından devreye sokuldu. Boğazlıyan’da GES Projesi yapmak için başka yer yokmuş gibi tıkır tıkır çalışan ve bir çok ili dahi kıskandıracak kapasiteye sahip hale gelen Hayvan Pazarı’nın üzerine temel atıldı. 
Aradan geçen onca ayda; Hayvan Pazarı, “Ne İsa’ya, ne de Musa’ya yaradı” sözünü gerçekle buluşturdu. GES Projesi çalışmalarının sürdüğü aylarda kurul(a)mayan Pazar, elindeki mevcudiyeti Şarkışla başta olmak üzere diğer bölgelere kaptırdı.
Hayvan Pazarı’nın bu noktaya gelmesine ne yazık ki hep seyirci kalındı. 
Ne iktidar, ne muhalefet, ne alıcı, ne de satıcılar; “Buraya güneş paneli olmaz. Olsa da randıman alınamaz. Bu pazara yazık ediyorsunuz. Esnafa, hayvan üreticilerine büyük zarar veriyorsunuz” demedi. 
Oysa ki, Çandır Belediye’si Boğazlıyan Belediyesi’nin yapmayı planladığı güneş enerjisi sisteminin hem çok ucuz maliyetle, hem de daha fazla enerji üretecek güce sahip projeyi çoktan hayata geçirdi bile. Üretilen elektrikle Belediye kasasına ciddi kaynak aktarılmasının yanı sıra arta kalan parayla ikincisini yapıyor. Üstelik şehirden çok uzak yerlerde…
Kanayan bir yara haline gelen Hayvan Pazarı, Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili sayın Ali Keven’in Boğazlıyan’ı ziyaretinde gündeme geldi ilk defa. Bayram arifesinde geldiği Boğazlıyan’da ilk ziyaretini Hayvan Pazarı’na yapan Keven, alıcı ve satıcıların içler acısı durumuna şahitlik etti, onların dertlerine sıkıntılarına kulak misafiri oldu.
Hayvanlarını Pazar’da satmak için Sarıkaya’dan Boğazlıyan’a gelen bir besici, Milletvekili Keven’e, hayvanlarını Pazar yerine indirememekten yakınarak, “Rampası olmayan, zemini çamur içinde, hayvanı dahi bağlayacak bir demiri olmayan pazara nasıl indirebilirim ki! Buraya düzenli olarak gelen onlarca arkadaşım şimdi Şarkışla’ya gidiyor. Ben de diğerleri gibi Şarkışla’ya gidersem benimle birlikte onlarca alıcı da oraya gitmiş olur. 
Yazık ediyorlar. Bu kadar sahipsizlik olmaz. Eskiden Belediye başkanları gecenin ikisinde gelir bizleri ziyaret eder, sıkıntılarımızın olup olmadığını sorardı. O zamandan beri ne gelen, ne de giden var” diyerek şikayetlerini dile getirdi.
Sayın Keven, tıpkı Sarıkayalı vatandaş gibi Mersin’den, Adana’dan gelen onlarca vatandaşla görüşerek, sıkıntıları tek tek not etti.
Keven, Hayvan Pazarı konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getireceğini dile getirerek bir nebze olsun orada bulunan vatandaşların yüreklerine su serpmiş oldu.
Sayın Keven, Hayvan Pazarı ile ilgili neleri gündeme getirecek… Bekleyip göreceğiz…
Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler…
*     *     *     *     *    *
YURT SORUNU NE OLACAK?
Bozok Üniversitesi’nin ilk Meslek Yüksekokulu olma avantajını elinde bulunduran Boğazlıyan, 2019-2020 eğitim öğretim sezonuna yine yurt sorunu ile giriyor.
Geçtiğimiz yıl kapasitesi 100 öğrencinin altında olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait kız öğrenci yurdunun Diyanet Vakfı’na devredileceği sevinci kısa sürdü. Zira son gelen bilgilere göre Diyanet Vakfı yurdu almaktan vazgeçti.
Okulların açılmasında süre gittikçe daralıyor ve hala yurt konusu hiç kimsenin gündeminde yok. 
Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Kocakaya başta olmak üzere yetkililerin, yurt sorununu nasıl çözüme kavuşturacağı şimdilik merak konusu…

KİM KİMDİR?
• Kurumlarına ait arsaya arpa ekmeyi düşünen Müdür?
• Şu günlerde, “Mühür gözlüm” türküsünü sıklıkla dinleyenler?
• Katarak ameliyatı sonrasında “Gözüm yeni açıldı” diyen Eski Bürokrat?
• “Allah’ım tüm bekleyişlerimizi hayırla sonlandır” diye yaptığı paylaşımla beklentisini ortaya koyan Kişi?
• Düzenlemiş olduğu festivalle, esnafına bir günde 350 bin TL. ciro yaptıran Belediye Başkanı? 

ÖMÜRLÜK PAYLAŞIMLAR
Samimiyetin dili yoktur. O, gözlerden anlaşılır. SADİ ŞİRAZİ
 

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ