MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
HAYVAN PAZARI BORSA’YA DEVREDİLSİN!
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    HAYVAN PAZARI BORSA’YA DEVREDİLSİN!

27 Agustos 2019 - 00:25

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

HAYVAN PAZARI BORSA’YA DEVREDİLSİN!

Günümüzde ismi, işlevinden daha büyük olan Boğazlıyan Hayvan Pazarı, en kısır, en cılız ve en sakin günlerini yaşıyor. Kurban Bayramı Arefesi’nde ilçemize gelen ve Hayvan Pazarı’nı ziyaret eden CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, üretici ve hayvan alıcılarıyla yaptığı görüşmelerde ‘bir dokundu bin ah işitti’ diyebiliriz. 
Her şey, bir önceki Belediye Başkanı’nın Güneş Enerji Sistemi’ni Hayvan Pazarı üzerine yapacağım demekle başlamıştı aslında. Ve yine o dönemlerde ne Belediye Encümenleri, ne kasaplar, ne celepler ve ne de hayvan alıcı ve satıcıları buraya olmaz, yapılamaz demedi. “Şerh düştüm” veya açıklama yaptım diyen var ise bir adım beri gelsin.
Yaklaşık iki yıldır işlevini tamamen kaybeden hatta son olarak mezbahanesi dahi özelleştirilen Hayvan Pazarı’nın işlevselliği neredeyse kaybolmuş durumda.
Ne eskisi gibi hayvanını getiren ne de alan geliyor ilçeye. Hal böyle olunca hem ilçe ekonomisi büyük zarar görüyor, hem de hayvan üreticileri başka pazarlara gidiyor.
Her ne kadar Belediye, yarım kalan işlemlerin tamamlanması için ihale ettim! dese de Hayvan Pazarı’nın geleceği pek ümit vermiyor. Zira, üzerinin tamamen kapatılması yeni bir tehlike arz edeceği konuşuluyor. Üzeri kapatılan bir yerin yan duvarlarının da tamamen kapatılması gerektiği aksi durumda, hayvanların cereyanda kalacağından endişe ediliyor. Sırf bu durum bile Hayvan Pazarı’nın geleceği açısından iç açmıyor.
Pazarını Şarkışla’ya kaptıran Boğazlıyan’a bir rakip de Yozgat Merkez’den çıkacak. AK Parti Yozgat Milletvekili Av. sayın Yusuf Başer, önceki gün yaptığı açıklamada Yozgat’a Hayvan Hastanesi ve Borsası’nın kurulacağını, 15 milyon TL’ye malolacak Proje için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 56 bin metrekare mera alanının tahsis edildiğini müjdeledi.
İdari bina, karantina bölgesi, padoklar, hayvan hanı, misafirhane, kesimhane, laboratuar, yemlik, atık depolama ve atık su alanının bulunacağı projenin hayata geçmesi durumunda hangi hayvan üreticisi veya alıcısı Boğazlıyan’a gelir ki?
Böylesi bir projenin Boğazlıyan’a düşünülmediğine göre, en akılcı iş Hayvan Pazarı’nı Ticaret Borsası’na devretmektir. 
Bugün Denizli, Sakarya, Bursa, Erzincan, Kırşehir, Edirne, Kırklareli, Sivas ve Kırşehir gibi iller başta olmak üzere onlarca ilçe, Hayvan Pazarı’nı Borsa’ya devretmiş durumda. Borsa, Belediye ve kendi imkanlarıyla hayata geçirdikleri projelerle hem ilçe ekonomisine can suyu olmuşlar hem de hayvan üreticilerini memnun etmişlerdir. Borsa uhdesinde bulunan Hayvan Pazarları tıkır tıkır, sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Hatta birçok bölgede Pazar, haftada iki kez kuruluyor. 
Yozgat’ta kurulması planlanan sosyal donatıların tamamına yakını bu Pazar yerlerinde de mevcut. O bölgelerde Pazara giden memnun, gelen memnun.
Hal böyle iken Boğazlıyan Ticaret Borsası da Hayvan Pazarı’nı geliştirecek güce ve vizyona sahip bir kuruluşumuz. Borsa’nın kendisine ait ve aynı mevkii de bulunan onlarca dönümlük arsa bu iş için biçilmiş bir kaftan.
Boğazlıyan Ticaret Borsası yakınında vücut bulacak böylesi anlamlı proje, hem Belediye’nin yükünü hafifletecek, hem de hayvan üreticileri sosyal donatılardan istifade edecek, veterinerleri yanında, hayvanın yemi ve suyunu dert etmeyecek, çorbasını, çayını, kahvesini yudumlayabileceği bir merkez haline gelecektir.
Boğazlıyan’ın gelişip büyümesinden bahsediyorsak eğer, iş birliği, güç birliği yapmak durumundayız.
Ne diyelim önermek bizden, takdir şehr-ül eminden…

*     *     *     *     *

KİM KİMDİR?

• Boğazlıyan Kaymakamı’nın veda yemeğinde plaketi takdim etmeyi unutan(!) Seçilmiş?
• Yaptığı yorum sonrasında sosyal medyadan engellenen eski Seçilmiş?
• Kendisine verilen sözün yerine getirilmesi için Beyaz rüyalar gören eski Seçilmişler?
• Kaymakam Davut Sinanoğlu’ya ilk plaketi takdim eden Kişi?
 
 

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ