MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
ERDAL GERİDE HAZİNE BIRAKTI
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    ERDAL GERİDE HAZİNE BIRAKTI

28 Agustos 2019 - 23:25

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

ERDAL GERİDE HAZİNE BIRAKTI

1879 tarihinde belediye teşkilatı kurulan Boğazlıyan ilçemiz, 140 yıllık köklü bir belediyecilik geçmişine sahip. 140 yıllık sürede gelmiş geçmiş en şanslı Belediye Başkanı kimdir diye sorarsanız kuşkusuz Hamdi Erdal derim.
Erdal’ın Belediye Başkanlığı’na seçileceği güne kadar, en az yatırım alan ve yatırım yapan ilçeler arasında bulunan Boğazlıyan, susuzluk başta olmak üzere onlarca sorunla mücadele etti. Bunu ister Belediye’deki işçi sayısının fazlalığına, ister kaynakların kıt olmasına ve isterseniz o dönem Başkanların farklı bir partilerden seçilmesine bağlayın.
Belediye eski Başkanı sayın Mustafa Özdal öncesinden başlayan ve seçim yatırımı hesaba katılarak alınan fazla personel, Belediye’nin iş yapabilme kabiliyetini tamamen ortadan kaldırmış ve Belediye verimsiz bir hale gelmişti. O dönemi hepiniz çok iyi biliyorsunuz.
Suyundan, çöpünden, yolundan tutun da bir yığın sorunla başa çıkamayan Belediye,  tüm gelirini işçi ve memur maaşlarına aktarmasına karşın yetmiyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi başta olmak üzere esnafa olan irili ufaklı borçlar ödenemiyor ve günümüze kadar geliyordu.
Seçimi yeni kazanan Mustafa Özdal’ın ilk icraatı Belediye’de bulunan fazla sayıdaki işçilerin büyük bir kısmını işten çıkarmak oldu. Yanılmıyorsam 100’e yakın işçinin iş akitleri tek taraflı feshedilmiş, ancak bu da Belediye’nin işlevini artırmak için yeterli olmamıştı.
Hal böyle olunca, tevazu sahibi, kimseyi ötekileştirmeyen, halk nezdinde saygın kişiliği olan ve halen de hatırı sayılan Başkan Özdal, her türlü iyi niyetli yönetimine karşın üçüncü defa Belediye Başkanlığı’na aday olmayacağını ilan etti. Çünkü kazanmak için hem kendisinde, kazansa dahi Belediye’nin iş yapabilme gücünün olmadığını biliyordu.
Boğazlıyan halkı da, çevre ilçelerdeki yatırımları ve hizmetleri çok yakinen gözlemliyor, aynı yatırımların Boğazlıyan’a da yapılmasını özlüyordu. 
Sonuçta ilçeye yatırımlar gelsin, dertler bitsin düşüncesine kapılan halk, AK Parti Boğazlıyan Belediye Başkanı Adayı Hamdi Erdal’a onay vererek, Belediye’nin anahtarını teslim etti.
Cumhurbaşkanı’nın Boğazlıyan halkına teşekkür için geldiği ilçemiz bir anda; Bakanların, Milletvekillerinin, Daire Başkanları’nın uğrak yeri haline geldi ve ilçeye yapılacak yatırımlar için kapılar sonuna kadar açıldı.
Halkın istediği de buydu zaten. İlk yıl içerisinde Boğazlıyan adeta şantiye alanına dönerken diğer ilçeler, yürütülen çalışmaları gıpta ile izlemek durumunda kalıyordu. Su şebekesi tamamen değişen ilçede, her evin su bağlantısı yeniden yapılıyor, kentsel dönüşümde büyük mesafeler alınıyor, yollar sıcak asfaltla tanışıp adeta şehir havasına giriyordu Boğazlıyan…
Birkaç yıl içerisinde irili ufaklı onlarca miras bıraktı Başkan Erdal… Belediye kasasını çaka çaka doldurmanın yanında halk pazarı, mezbahane, her mahalleye park, yurtlar, hamamlar vs. sayısız hizmetler yaptı.
Yeterli mi bence değil. Ortak akıl hakim kılınsa, daha fazla proje üreten, bürokratıyla, STK’sıyla, ilçe halkıyla istişare içerisinde olunsa inanın bunun on katı hizmet gelebilirdi. Ne diyelim buna şükür.
Kentsel dönüşümde yapılan işyerlerinin ne suyu, ne doğalgazı ne de kanalizasyonu yapılmadı. Şu anda hepsi boş ve ne olacağı belli değil… 
Şehir giriş ve çıkış yolları yapıldı ancak orta refüjlerin kaldırılması büyük sıkıntıya yol açtı. Şehir içinden Kayseri istikametine gidecek vatandaş yola çıkmak için Pazar yerinden dolaşma durumunda bırakıldı.
Şehir terminalinin yenilenmesi gündemdeyken o bölgedeki arsalar üzerine düğün salonu, lokanta, şelaleler yapıldı… Tellerle çevrilen alana ise Galeri sitesi denildi… Pazar yerinin bir kısmı kapatılırken, büyük bir kısmı boş bırakıldı.
Şehir içindeki cadde ve sokaklar sıcak asfaltla, parkelerle yenilendi ancak su gideri yapılmadığı için her yağmurda göller oluşmasına yol açtı.
Hayvan Pazarı’na GES Projesi yapacağım diyerek, Pazar’ı pazar olmaktan çıkardı. Yüzme havuzunu Cavlak yerine yapmaması Belediye’ye pahalıya mal oldu.
Şehir trafiğini düzenlemek için paralı park sistemine geçildi akabinde geri vazgeçildi. Personel maaşını ödeyemeyen Belediye, Hamdi Erdal döneminde en rahat ve paralı dönemini yaşadı. 
Başkan Erdal, birçok hizmeti geride bırakmanın yanında Belediye kasasında adeta bir Hazine bıraktı…
Kendisinde sonra gelen Belediye Başkanları, Hazine’yi, tüyü yetmemiş yetimin hakkıdır yaklaşımıyla harcayacak ve mutlu, refah bir Boğazlıyan’ı imar etme yolunda çalışacaklardır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın… 

*     *     *     *     *

KİM KİMDİR?

• Özel iş görüşmeleri için yeni bir telefon hattı alan İş Adamı?
• Sosyal medya paylaşımlarının altındaki beğenilerin çetelesini tutan Seçilmiş?
• Yeni kurulacağı konuşulan partiler için nabız tutmaya gelip gidenler?
• Sonbaharda yapılacak olan seçimlerde ilçe başkanlığı adaylığı için şimdiden kollarını sıvayanlar?
 

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ