MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
COŞAR TARİH YAZIYOR
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    COŞAR TARİH YAZIYOR

12 Mayis 2022 - 00:30

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

COŞAR TARİH YAZIYOR

Bir Belediye Başkanı düşünün ki, hizmet ondan beklensin, istihdam ondan beklensin. Onca kurum ve kuruluşun varlığının dahi unutulduğu günümüzde böylesi bir Başkan’a sahip olmak ne büyük nimet değil mi?
Göreve seçildiği günden itibaren yılmadan usanmadan Boğazlıyan için çalışan, proje üreten ve ortaya koyduğu projeleri gerçekle buluşturan bir başka Başkan’ı mumla arasanız bulamazsınız.
Öyle bir Belediye Başkanı düşünün ki, sosyal sorumluluk alanlarının dışında; eğitimden sağlığa, kültürden turizme, ekonomiden tarıma varıncaya kadar her alanda gayret göstersin, halkın beklentisine karşılık versin!
İşte tüm bunları gerçekle buluşturan Başkan’dır Gökhan Coşar…
Geçmişte görev yapmış Belediye Başkanlarının da elbette katkıları büyüktür. İlçenin gelişimine imkanları dahilinde kayda değer hizmetleri olmuştur. 
Son üç yılda Çekerek ve Boğazlıyan’ın almış olduğu yatırımlar diğer ilçeler nezdinde kıskançlığa sebep olsa da, “At binenin kılıç kuşananın” sözü buna en iyi cevaptır.
Belediye Başkanlığı sürecinde ilk günkü aşk ve şevkle çalışan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, ilçe adına yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyor. Boğazlıyan’ın yüzyıllık hayali olan ve geçmiş dönemde kurulması için adımlar atılsa da mesafe alınamayan Organize Sanayi Bölgesi’ni bir yıl gibi kısa sürede gerçekle buluşturması Boğazlıyan’ın miladı oldu.
Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Fuat Oktay Beyefendi başta olmak üzere Adalet Bakanı sayın Bekir Bozdağ ve Yozgat Milletvekili sayın Yusuf Başer’in büyük desteklerini alarak Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunu tamamladı. 
Altyapı ihalesi yapılan, doğalgazı çekilen bölge, şimdiden Türkiye’deki iş insanları için cazibe merkezi haline gelmiş durumda. OSB yapmak nasıl bir gayret istiyorsa, bu bölgeye iş insanlarını çekmek, yatırım yapmaları için ikna etmek de aynı ölçüde emek istiyor. 
İşte tüm bunları bir yılda çözen Belediye Başkanı sayın Gökhan Coşar, Türkiye’nin sayılı iş insanlarını tek tek ziyaret ederek OSB’yi şimdiden doldurdu diyebiliriz.
Yozgat Merkez’de 30 yıl öncesinden kurulan OSB’nin halen yüzde 30-35’ler seviyesinde olduğunu, bundan 10 yıl öncesinde Yozgat – Sorgun arasında kurulan Bozok Organize Sanayi Bölgesi’nde hiçbir faaliyetin olmadığını düşünürseniz, Boğazlıyan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’ndeki başarı daha iyi anlaşılır.
Mayıs ayı sonu gibi düşünülen temel atma töreni ile start alacak çalışmaların tamamlanmasıyla Boğazlıyan’ın kaderi kısa sürede değişecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ve öyle inanıyorum ki, 2006 yılında Boğazlıyan Şeker Fabrikası kuruluş aşamasında, “yapılmaz, yapılamaz, ne zaman yapılacak” gibi onca dedikodu üretenlerin fabrika tamamlandıktan sonra ilk hayırlı olsuna gidenler olduğu çok iyi biliniyor.
Ne yazık ki, bu zorlu ve meşakkatli kuruluş aşamasında da aynı dedikoduları üretenlerin kısa süre sonra ne kadar yanıldıklarını bir kez daha anlayacaklardır.
Astronot Neil Armstrong’un Ay’a ilk adımını attığı anda söylediği, “Bir insan için küçük, insanlık için dev bir adım” sözüne kinaye, Boğazlıyan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’nın kuruluşu sayın Başkan Gökhan Coşar için küçük, ama Boğazlıyan için büyük bir adımdır.
Kalın sağlıcakla…

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ