MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
CHP HAZIR, YA DİĞERLERİ!
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    CHP HAZIR, YA DİĞERLERİ!

04 Subat 2019 - 22:38

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

CHP HAZIR, YA DİĞERLERİ!

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi öncesinde; Belediye Başkan Adayları, Belediye Encümenleri ve muhtarlar kadar söz edilmeyen, onlar kadar tartışılmayan bir gerçek daha var, İl Genel Meclis Üyeleri… Onlar da tıpkı, Belediye Başkanları, Encümenleri ve Muhtarlar gibi 5 yılda bir seçiliyor.
İl Genel Meclis Üyeleri, Boğazlıyan’ın dışarıya açılan penceresi aslında. İl Özel İdaresi’nin karar organıdır ve ilgili Kanun’da gösterilen esas ve usullere göre il ve ilçelerdeki seçmenler tarafından seçilmiş üyelerdir.
Göreve seçilince; yasaların çizdiği çerçevede: Eğitimden, sağlık hizmetlerine, sivil savunmadan emniyet hizmetlerine varıncaya birçok alanda ilçeye hizmet üretirler. Suyundan kanalizasyonuna, yolundan kaldırımına varıncaya kadar İl Özel İdaresi’nden köylerin alt ve üst yapılarına kaynak aktarabilecek güce sahiptirler. 
Boğazlıyan’a bağlı köylerin neredeyse tamamının kanalizasyon, içme suyu, yolları, kaldırımları ve aciliyet gerektiren hizmetlerin birçoğu tamamlanmış durumda. Bunların bir kısmı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden sağlanırken, ekseriyeti de İl Özel İdaresi’nden aktarılan ödeneklerle yapıldı, yapılıyor da.
Seçilmiş olan İl Genel Meclis Üyeleri, ne kadar çok talep eder, plan ve program yapar, önerge verirse, İlçenin kazanımları da bir o kadar artabilir. Bunun en güzel örneklerinden birisi Yenifakılı ilçesidir. Geçmiş yıllardan da hatırlıyorum, İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Arslan, neredeyse tuttuğunu koparır bir performans sergiliyordu. 
Geçmiş yıllarda Boğazlıyan’da ismini çokça andığımız, hizmetleri ile gündeme gelen isimlerde yok değil. Hamza Kaya, Tuncer Türksoy, Mustafa Baran, Cengiz Özdemir, Bayram Eroğlu, Ahmet Yılmaz bunlardan sadece bir kaçını oluşturuyor.
2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde CHP, ilk kez İl Genel Meclis Üyesi çıkaramazken, AK Parti 2, MHP ise 1 İl Genel Meclis Üyesi’ni Yozgat’a gönderdi.
5 yıllık süre zarfında Boğazlıyan ve köyleri için ne kadar imtiyazlı ödenek aktarttınız diye sorarsanız mutlaka cevabını alırsınız…
31 Mart’ta bir sandık daha geliyor seçmenin önüne. Belediye Başkanı, Encümenler ve Muhtarların yanı sıra İl Genel Meclis Üyeleri’nin seçileceği bir sandık.
Cumhuriyet Halk Partisi, tıpkı Belediye Başkan Adayı’nda olduğu gibi İl Genel Meclis Üyesi Adayı’nı da ön seçimle belirledi. İlk sırada Emin Mustafa Baran yer alırken, O’nu Sinan Yozgat izledi. Ve her ikisi de aylardır sahada ve köylerde çalışıyor.
Baran ve Yozgat her ikisi de genç ve dinamik. Üstelik oldukça kararlılar. En azından neye talip olduklarını çok iyi biliyorlar. CHP, bir önceki seçimdeki eksikliği bu kez tesadüfe bırakmaya niyeti yok.
AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi, şu ana kadar İl Genel Meclis Üyesi Adaylarını netleştirmedi. AK Parti’de 7’ye yakın isim başvururken, bu sayı MHP’de 6’larda kaldı. 
Biliyorum ki, onlar da ince eleyip sık dokuyacak. Duygusallıktan öte, Boğazlıyan’ın hakkını hukukunu koruyacak, İl Özel İdaresi’nden “aslan payı”nı aktarabilecek isimler üzerinde duruyordur. 
Çünkü, İl Genel Meclis Üyeliği büyük fedakarlık isteyen bir makam. AK Parti’nin 3 dönem Boğazlıyan İl Genel Meclis Üyeliği’ni yapmış olan usta siyasetçilerden Bayram Eroğlu’nun yokluğu şimdiden hissedilmiyor değil.
Siyaset bu, bakarsınız Eroğlu’nu yeniden listelerde görmek sürpriz olmaz. Zira, 7 aday adayının ancak 3 tanesinin sıralamaya girecek olması hesaba katılırsa eğer, AK Parti’de İl Genel Meclis Üyesi’ni belirlemek, Belediye Başkan Adayı’nı belirlemekten daha zor geçecek.
Bekleyip göreceğiz…

KİM KİMDİR?
•    Makamına çağırdığı misafirleri gelmeden odayı terk eden ve onları saatlerce bekleten Seçilmiş?
•    Belediye Başkan Adaylarının ellerine; elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturalarını iliştererek büyük tepki çeken Seçmen?
•    Gürültülü konuşan muhatabının tavrını anlatırken, “Malı iyi olan bağırmadan satar” diyen Üstad?
•    “Sabah ola hayrola” diyerek önümüzdeki günlere umut bağlayan Eski Seçilmiş?
•    Cuma mesajlarına birkaç haftadır ara veren Siyasetçi?

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ