ŞAHİN: BOĞAZLIYAN’A İYİ GELECEK

Okuduğunuz haber
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

MAHALLE SAKİNLERİ COŞAR’A DUACI

Anasayfa   /    Güncel    /    ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu Yıldönümü törenlerle kutlandı

GÜNCEL      18 Mart 2024 - 23:50     0

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ


Boğazlıyan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Destanı ve Şehitleri Anma Günü için farklı etkinlikler düzenledi. Türk Milleti'nin vatan sevgisi ve kahramanlığının sembolleştiği bu özel gün, ilçede büyük bir kıvanç ve coşkuyla kutlandı. 

Türk Milleti’nin üstün vatan sevgisi ve kahramanlığının sembolleştiği 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve ‘Şehitler Günü’nün yıldönümünü büyük bir kıvanç ve coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programa; Boğazlıyan Kaymakamı Ali Serttaş, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Soydoğan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ümit Kandemir, Emniyet Müdür V. Başkomiser Mustafa Sezer, Boğazlıyan Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergün Yalçın, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler ve öğrenciler katıldı.
Programda; Çanakkale Zaferi’nin bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve ahlakla nasıl canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olduğu ve Çanakkale Zaferi’nin tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından birisi olduğu vurgulandı.
İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan J. Asb. Kd. Çvş. Güllü Şimşek günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında duygu dolu anlar yaşandı.
Şimşek konuşmasında; “Kutsal vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda isimlerini kalbimize yazdığımız aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale. Çanakkale boğazını denizden geçemeyeceğini anlayan düşmanın karadaki harekâtı da başarısız olmuş ve kahraman Türk askeri düşman güçlerine “Çanakkale Geçilmez” dedirtmiştir.
Böyle bir başarı sadece işgalcilerin güç ve gururunu değil, milletimizin makus talihini de yenmiştir, bu çetin mücadelede düşman güçlerinin dikkate almadıkları bir nokta vardı. O da sadece silahlar değil, onu kullanan insan ve iman gücüyle beslenen inançtı.
Türk’ün ateşten gömlek giydiği bu var olma mücadelesinde yüce Türk milleti topuyla, tüfeğiyle, kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanmıştır.
Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan aziz şehitlerimiz; sizleri bizden ayıran ölüm, size olan bağlılığımızı asla koparamayacak, kutsal emanetiniz olan Türk vatanı, ilelebet Türk kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz ki; Çanakkale’ler sonsuza dek geçilemeyecek. Gök kubbeden Ayyıldızlı al bayrak hiç inmeyecek, dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncülerle, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra programa; Borsa İstanbul Şükran Ana Ortaokulu tarafından hazırlanan “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı” Boğazlıyan Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda devam edildi.
Borsa İstanbul Şükran Ana Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program sonrası Kaymakam Ali Serttaş, beraberindeki heyet ile birlikte Şehit P.Uzm.Çvş Seyit Yalçın ve J.Uzm.Çvş. Lokman Dargın’ın ailelerini ziyaret etti.
Program Boğazlıyan Şehitliği’nde Şehit kabirlerimizin ziyareti ile sona erdi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ