MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
ADAYLAR TAMAM, YA ENCÜMENLER!
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    ADAYLAR TAMAM, YA ENCÜMENLER!

22 Ocak 2019 - 00:53

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

ADAYLAR TAMAM, YA ENCÜMENLER!

Adalet ve Kalkınma Partisi, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarını belirlemesi sonrasında seçim şimdi başlıyor diyebiliriz.
CHP ve MHP aylar öncesinden adayını belirlemiş olsa da, ilçe ve beldelerde düne kadar seçim havası yoktu. Ne bir karargah açan, ne bir proje açıklayan ne de kalabalık görüntü sergileyen bir adaya rastlamadık bu süreçte.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ali Ayık ve Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı İbrahim Tamer, isimleri erken açıklanmış olsa da, seçmenin alışık olmadığı seçim çalışmalarını yürüttü, yürütüyor da.
Adalet ve Kalkınma Partisi Boğazlıyan Belediye Başkanı Adayı olarak Gökhan Coşar'ı açıkladı ve haftasonu düzenlenen programla kamuoyuna tanıttı. Coşar ismi, zaten aylar öncesinden bekleniyordu, sürpriz olmadı.
Adaylar tamam, peki encümenler kim olacak?
Bu soruya en iyi cevabı adaylar verecektir. Seçmenin ısrarla merak ettiği konulardan birisi de bu çünkü. Seçmen, oy kullanırken sadece Belediye Başkanı’nı değil, Belediye Encümenlerini de belirliyor.
Encümenlerin de en az adaylar kadar ince elenip sık dokunmasını bekleyen seçmen, onların sadece oy kaygısıyla belirlenmesini değil, Boğazlıyan’ın geleceği adına çalışacak, biz merkezli ve vizyonlu olmasını bekliyor. Neticede Belediye demek bir ekip çalışması demek. 
Bir çok ilde öyle encümenler var ki, inanın hepsi birer Belediye Başkanı gibi çalışıyor, ilçenin ve halkın menfaatlerini koruyor kolluyor. Çünkü, şehr-ül eminlik makamında tüyü yetmemiş yetimlerin hakkının korunması gerektiğini biliyor.
Başkan’ın yanlışına yanlış, doğrusuna doğru diyebiliyor en azından. Boğazlıyanlı seçmenin bugüne değin, hiçbir encümenin bilgilendirme yapmadığı, toplantılarda kafasına yatmadığı kararlara şerh konup konmadığını merak ediyor. Merak etmek de en doğal hakları. Çünkü onları da o makamlara getiren seçmen değil mi?
Adayları bilmem ama, seçmen çoktan ayıkmışa benziyor. Onlar da, Belediye’yi yönetecek adayları, çalışmalarını, bekraundlarını, encümenlerini, yapacaklarını ve yapmayı planladıkları projeleri merak ediyor. Seçmen eski seçmen değil artık. 
Seçmenin tüm bu beklentilerini karşılayabilecek, samimiyeti ortaya koyabilecek ve seçmenin güvenini kazanacak adaylar, seçimi kazanmakta bir adım önde olacak.
Şu anda seçim ortada diyebiliriz. Zira süreç yeni başlıyor. Haydi bakalım hayırlısı…

KİM KİMDİR?
Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olan Seçilmiş?
Boğazlıyan’da “Bağımsız aday çıkacak mı?” sorusuna cevap bekleyen Seçmenler?
Ateş alevde değil, közde gizlidir diyen Üstad?

GÜNÜN SÖZÜ
Gel bakalım ateşle nasıl oynanır göstereyim. Gör bakalım ateş mi seni yakar, sen mi ateşi? 
(Şems-i Tebrizi)

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ