ŞEKERİN AVANGARTI AKAY

Okuduğunuz haber
VERGİ BORÇLARI KREDİ KARTIYLA ÖDENEBİLECEK

HEP BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Anasayfa   /    Güncel    /    VERGİ BORÇLARI KREDİ KARTIYLA ÖDENEBİLECEK

VERGİ BORÇLARI KREDİ KARTIYLA ÖDENEBİLECEK

Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdürü V. Mesut ASAL, Fiziksel Pos Cihazı (FPOS) üzerinden kredi kartı/ banka Kartı kullanılmak suretiyle tahsilat yapılmasına başlandığını duyurdu. Fiziksel pos cihazı üzerinden yapılacak tahsilatların sadece Ziraat Bankası Kredi Kartı/ Banka Kartı ve yabancı kartlar kullanılarak yapıldığını anımsatan Asal, Ziraat Bankası dışındaki diğer bankaların kartlarıyla tahsilat yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

GÜNCEL      21 Kasim 2022 - 23:28     0

VERGİ BORÇLARI KREDİ KARTIYLA ÖDENEBİLECEK

Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdürü V. Mesut ASAL, Fiziksel Pos Cihazı (FPOS) üzerinden kredi kartı/ banka Kartı kullanılmak suretiyle tahsilat yapılmasına başlandığını duyurdu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Asal, “Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından mükelleflere etkin, verimli ve daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla Vergi Daireleri bünyesinde öngörülen vezne servislerinde Fiziksel Pos Cihazı üzerinden Kredi Kartı/ Banka Kartı kullanılmak suretiyle tahsilat yapılmasına başlanmıştır” dedi.
Fiziksel pos cihazı üzerinden yapılacak tahsilatların sadece Ziraat Bankası Kredi Kartı/ Banka Kartı ve yabancı kartlar kullanılarak yapıldığını anımsatan Mesut Asal, “Yabancı Kart; yurtdışındaki bir bankaya ait olan ve bankacılık işlemlerini ülkemizde Ziraat Bankası aracılığıyla yapan bankalara ait banka kartıdır). Ziraat Bankası dışındaki diğer bankaların kartlarıyla tahsilat yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Vergi Dairesi Müdürü V. Mesut Asal, açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Temassız kredi kartı/banka kartı ile işlem yapılamamakta olup kişi şifresini pos cihazına girerek tahsilatı gerçekleştirmektedir.
Fiziki pos cihazı ile tahsili yapılan vergiler tahakkuk fişi bazında kredi kartında 200.000-TL ile sınırlandırılmış olup banka kartı ile yapılan ödemelerde herhangi bir sınır konulmamıştır. Pos cihazı ile mükelleflere ait Gelir Vergisi, Gelir Vergisi Stopajı, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi, Geçici Vergi, Gayri Menkul Sermaye İradı, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin bu kartla tahsil edilme imkanı sağlanmıştır.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ