HOŞGELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

Okuduğunuz haber
UZUNLU HİZMETE UZANACAK

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI YARDIM

Anasayfa   /    Güncel    /    UZUNLU HİZMETE UZANACAK

UZUNLU HİZMETE UZANACAK

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden son dakika Belediye Başkan Adayı olan ve seçim sürecinde yürüttüğü çalışmalarla halkın gönlünde taht kurarak on yıllık Belediye Başkanı Turan Koç’u koltuğundan eden Okan Yaşar Elbaşı, yaptığı icraatlarla gündem olmaya devam ediyor. Uzunlu’da yeniden sosyal barışı inşa ederek, adaletli yönetimi ve gönüllülük esasıyla çalışan Başkan Elbaşı, tüm halkı kucaklayarak Uzunlu’da yeni bir dönem başlattı.

GÜNCEL      06 Mayis 2019 - 23:46     0

UZUNLU HİZMETE UZANACAK

Adaylığı sürecinde kazanacağına ihtimal dahi verilmeyen, ancak son dakika CHP’nden Uzunlu Belediye Başkanı Adayı gösterilen Okan Yaşar Elbaşı, gerek seçim sürecinde ortaya koyduğu performans ve gerekse Belediye Başkanı seçildikten sonra yapmış olduğu icraatlarla örnek olmaya devam ediyor.
ELBAŞI ÖRNEK OLDU
Uzunlu halkının sorun ve beklentilerini çok iyi bilen, seçim sürecinde yürüttüğü çalışmalarla halkın gönlünde taht kurarak kazanacağına kesin gözüyle bakılan Turan Koç’u koltuğundan eden Başkan Okan Yaşar Elbaşı, mazbatayı alır almaz ilk icraat olarak makam kapısını söktürerek Türkiye’ye gündem oldu.
“Halkımla benim aramda hiçbir engel olamaz” diyerek kapıyı bir kenara bırakan Başkan Elbaşı, “Bu makamlar şehr-ül emin makamlarıdır. Benim halkımdan gizleyecek hiçbir icraatım olamaz. Sadece makam kapısı değil, gönül kapımda açıktır. Herkes bu kapıları çalmadan içeri girebilir” diyerek, samimiyetini bir kez daha ortaya koydu.
BELEDİYE HERKESE EŞİT MESAFEDE
Uzunlu’da yıllardır uygulanan ayrımcılığın bundan sonra yapılmayacağını, partili, partisiz tüm Belde halkının Belediye imkanlarından aynı ölçüde yararlanacağını belirten Başkan Okan Yaşar Elbaşı, “Ne yazık ki, yıllardır Belde’nin birkaç bölgesine hizmet yapıldı. Bir taraf mamur edilirken, diğer bölgeler hep mağdur edildi. Oysaki, belediye halkına eşit davranmalı. İnşallah yeni dönemde böylesi bir ayrımcılık kalmayacak” diye konuştu.
MAKAMLAR KİMSEYE BAKİ DEĞİL
Belediye Başkanı seçilmesi sonrasında herhangi bir devir teslimin yapılmadığını anımsatan Başkan Elbaşı, “Belediye makamları gelip geçicidir. Kimsenin mülkü değildir, olamazda. Bu makamlar hizmet makamlarıdır. İnsan eseriyle, yaptığı güzel çalışmalarla anılmalıdır. Bizlere, “hayırlı olsun” deme nezaketinde bile bulunmadılar” dedi.
ELBAŞI HALKIN İÇİNDE, HALKIN BAŞKANI
 Belediye Başkanlığı’na seçildiği gün, öncelikle kendisine oy vermeyen hemşerini kucakladığını, seçimin geride kaldığını, bugünden itibaren birlik içerisinde kardeşçe çalışacaklarını söyleyerek herkesi ve herkesimi kucakladıklarını belirten Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Belde halkımız bizleri bu makama getirdi. Öncelikle kendilerine teşekkür ediyor, en kalbi şükranlarımı sunuyorum.
Bizler bu makamlara gönülleri yıkmaya değil, yapmaya geldik. İnsanları ayrıştırmaya değil birleştirmeye geldik. İmkanları herkese eşit oranda bölüştürmeye, hizmetleri adaletli bir şekilde yapmaya geldik.
Belde halkımız hizmetin en iyisine en güzeline layıktır. İnşallah onların bizlere vermiş olduğu güveni boşa çıkarmayacağız. 
AMACIMIZ HOŞ BİR SADA BIRAKMAK
Belediye makamı gelip geçicidir. İnsan eseriyle yaşamalı, hoş bir sada bırakmalıdır. Bizler bu düsturla hareket ediyoruz. Bir önceki belediye başkanları yeni seçilen Başkanlara hayırlı olsun der, devir teslim işlemlerini hoşgörü içerisinde gerçekleştirilirdi. Doğru olan da bu. Bizler bu makamlara zorla gelmedik, halkımızın desteği ve takdiri ile seçilerek geldik. Tıpkı bizlerden önce seçilenler gibi. 
Belediye binasına geldiğimizde ne bir devir teslim yapıldı, ne de hayırlı olsun denildi. Hiçbir hoşgörü görmediğimiz gibi halen sosyal medya üzerinden bizlere yönelik sataşmalar yapılıyor. Bu tip söylemlere, paylaşımlara hiç gerek yoktu. 
Biraz öncede söylediğim gibi seçim geride kaldı. Bundan sonra halkımızla el ele, gönül gönüle vererek Uzunlu’yu nasıl kalkındırır, istihdamı nasıl artırırız bunları düşünüyor, üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz.
UZUNLU UĞRAK YERİ OLACAK
Yeni kaynaklar oluşturmanın, Belediye’ye gelir getirecek tesisler yapmanın peşindeyiz. İnşallah, Uzunlu’yu tüm bölgenin dinlenme, eğlenme ve huzur bulacağı bir Belde haline getirmek için kolları şimdiden sıvadık. Atıl vaziyette bulunan hamamı yeniden restore edip oradaki bölümleri hem apart yapacağız, hem de havuzda alabalık üretimini gerçekleştireceğiz. Bunların yanına kuracağımız sosyal tesislerle insanlarımız Beldemize gelip hem konaklama, çocuklarını eğlendirme ve hem de yeşil vadide dinlenme imkanları bulacak.
Seçim sürecinde ifade ettiğim gibi kooperatifleşme çalışmamız tüm hızıyla sürüyor. Şu anda fizibilite çalışmasını başlattık. İnşallah en kısa sürede Kooperatifi kuracağız.
Yıllardır ihmal edilmiş, adeta ötekileştirilmiş mahallerimizde park, bahçe, çevre düzenlemesi çalışmalarımızı başlattık. Sadece belirli bölgeler değil, Uzunlu’nun tamamı eşit oranda hizmet alacak. Hizmetler hemşerilerimizin talepleri ve aciliyetlerine göre artarak devam edecek.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ