SOSYAL HİZMETLER MÜCADELE EDİYOR

Okuduğunuz haber
UZUNLU’DA FUAR ŞENLİĞİ

Jandarma ekipleri doğaya yem bıraktı

Anasayfa   /    Güncel    /    UZUNLU’DA FUAR ŞENLİĞİ

UZUNLU’DA FUAR ŞENLİĞİ

Boğazlıyan ilçesi Uzunlu Cumhuriyet Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği Fuarının 4’üncüsü düzenlendi.

GÜNCEL      22 Aralik 2021 - 23:31     0

UZUNLU’DA FUAR ŞENLİĞİ

Çok sayıda davetlinin katıldığı Fuar’da konuşan Okul Müdürü Ayfer Dalaslan, “Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile zekanın birleşimidir” dedi.

Boğazlıyan ilçesi Uzunlu Cumhuriyet Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği Fuarının 4’üncüsü düzenlendi. Fuara, Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Boğazlıyan Belediye Başkan Yardımcısı Feramuz Bozoğlu, Boğazlıyan Belediye Encümeni Zafer Aygüner, CHP İlçe Başkanı Ahmet Peker, İYİ Parti İlçe Başkanı Baki Şahin, DEVA Partisi İlçe Başkanı İsmail Paşaoğlu, Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan, Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç,  Boğazlıyan Belediye eski Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz, AK Parti İl Genel Meclisi eski Üyeleri Bayram Eroğlu ve Ahmet Afşar, Uzunlu halkı, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği Fuarının açılışını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Okul Müdürü Ayfer Dalaslan yaptığı konuşmada “Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.
Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile zekanın birleşimidir.
Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu düşüncenin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.
Velilerimizin de destekleriyle öğrencilerimiz üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve özgüven duygusunu yaşamaktadır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Okulumuz öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilerimize bu heyecanı yaşatan TÜBİTAK’a gönülden şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Konuşmalara müteakip öğretmenlerin destekleri ile öğrenciler tarafından hazırlanan projeler tek tek incelendi.
Okul Müdürü Ayfer Dalaslan’ın konuşmasına müteakip açılış kurdelası Boğazlıyan Cumhuriyet  Başsavcısı  Gökhan Şahin, tarafından kesildi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ