Yarım asırlık muhtar

Okuduğunuz haber
TÜRKİYE'DE ÖRNEĞİ YOK

BABACAN GELİYOR

Anasayfa   /    Güncel    /    Türkiye'de örneği yok

Türkiye'de örneği yok

Milletvekili Başer: Süt ünitesi seri üretime başladı

GÜNCEL      29 Temmuz 2022 - 14:35     0

Türkiye'de örneği yok

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Yozgat Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurulan  Süt Ünitesi’nin seri üretime başladığını belirterek, bölge hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Yozgat’ta tarım ve hayvancılığını geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Milletvekili Başer, İl Başkanlığı döneminden beri Yozgat’a kazandırmak için büyük emek sarf ettikleri, Et ve Süt Kurumu bünyesindeki et ve süt ünitesinin Yozgat  hayvancılığının gelişmesi ve sektörel bazda kurumsallaşması açısından önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade etti.
PAZAR SIKINTISI KALMADI
Pandemi koşullarının sağladığı olumsuz etkiler nedeniyle dünya ekonomilerinin daraldığı bir dönemde Süt ünitesinin Yozgat’a kazandırılmasının önemine vurgu yapan Başer, Süt ünitesi ile birlikte et ve süt üreticisi olan Yozgat çiftçisinin pazar sıkıntısının kalmadığının altını çizdi.
Süt ünitesinin Türkiye’de başka bir örneğinin olmadığını söyleyen Başer “Süt Ünitesi”ni Yozgat’a kazandırmak için büyük mücadele verdiklerini belirtti.  Et ve Süt Kurumu bünyesinde Türkiye’nin hiçbir ilinde böyle yatırımın vaki olmadığını, süt ünitesi yatırımının bu yönüyle Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıdığına dikkat çeken Başer, Süt Ünitesinde günlük 98 ton çiğ süt işleyeceklerini, başlangıçta Beyaz Peynir, Kaşar, Peyniri, Lor Peyniri, Krema ve Tereyağ üretimine ağırlık verileceğini ifade etti.
HAYVANCILIĞIN GELİŞİMİNE KATKI SUNACAK
Yozgat Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurulan ve seri üretime geçen  süt ünitesi yatırımını, Yozgat hayvancılığının gelişimi, süt üretiminin değerlendirilmesi, markalaşması ve sektörel yatırıma dönüşmesi açısından  çok önemsediklerini vurgulayan Başer, yatırımın hem istihdamı artırdığını hem de Yozgat’ta Hayvancılığın gelişimine büyük katkı sunduğunu belirtti.
BU GURUR BİZE YETER
Milletvekili Başer,  Süt Ünitesi’nde üretimi yapılan “Beyaz Peynir, Lor Peyniri, Kaşar, Tereyağ” ürünlerinin Türkiye’nin dört bir tarafında satıldığını görmekten ayrı bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu gurur bize yeter” dedi.
ÇİFTLİKTEN SOFRAYA SOĞUK ZİNCİR KURDUK
Süt Ünitesi’nde sağlıklı üretim ve tedarik zincirine çok önem verdiklerini vurgulayan Başer, soğuk zincir tedariki kurduklarını, “Çiftlikten Sofraya” sağlıklı ve hijyenik ürün tedariki zinciri kurduklarını kaydetti.
YÖRESEL MARKA OLUŞTURACAĞIZ
Başer, yöresel bazda, Yozgat’a mahsus bir ürün markası Türkiye’de bulunmadığından hareketle Süt Ünitesi’nde ve yöresel ürünlerin üretimini de yapmayı planladıklarını ve yöresel marka oluşturmayı hedeflediklerini ve ürün çeşitlerini zenginleştirmeyi  düşündüklerini söyledi.
BÜYÜK DESTEKLER VERİYORUZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’de ve Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için büyük destekler verdiklerini ve yatırım yaptıklarına dikkat çeken Başer, bu destekler sayesinde Yozgat’ta büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın popülasyonunun arttığını ve ivme kazanmaya başladığını belirtti.
Başer,Süt ünitesinin bu haliyle Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın gelişimi noktasında önemli bir görevi ifa edeceğini sözlerine ekledi. 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ