Boğazlıyan İcra Dairesi

Okuduğunuz haber
TÜBİTAK’TA YOZGAT RÜZGARI

Kurbanlıklar Mehmetçik için

Anasayfa   /    Eğitim    /    TÜBİTAK’ta Yozgat Rüzgarı

TÜBİTAK’ta Yozgat Rüzgarı

Lise öğrencilerinin bilimsel çalışmalarını geliştirmek amacıyla 49’uncusu düzenlenen TÜBİTAK Bölge Sergisi ve Ödül Töreni Kayseri’ de düzenlendi. Kayseri bölgesi olarak; Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir ve Niğde olmak üzere 7 ilin 12 branştan, 100 eserle yarıştıkları törende İlimizin 14 projesi sergilenip yarışmaya girme hakkı kazandı.

EĞİTİM      15 Mart 2018 - 23:27     0

TÜBİTAK’ta Yozgat Rüzgarı

Lise öğrencilerinin bilimsel çalışmalarını geliştirmek amacıyla 49’uncusu düzenlenen TÜBİTAK Bölge Sergisi ve Ödül Töreni Kayseri’ de düzenlendi.
Kayseri bölgesi olarak; Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir ve Niğde olmak üzere 7 ilin 12 branştan, 100 eserle yarıştıkları törende İlimizin 14 projesi sergilenip yarışmaya girme hakkı kazandı.
Törene ,Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat DOĞAN , Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman ELMALI,  Yozgat İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf YAZICI, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih ERDOĞAN ve diğer illerden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ,Şube Müdürleri , Okul Müdürleri ,öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Ödül Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından TÜBİTAK bölge koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin ÜNALAN’ ın açılış konuşmaları ile başladı.
Yarışma sonunda Yozgat İlimiz, Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi ,Kimya alanında bölge 1’incisi , Şehit Durmuş Delibaş Anadolu Lisesi Coğrafya alanında bölge  2’ncisi, Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi Fizikalanında bölge 2’ncisi , Sürmeli Anadolu Lisesi Kimya alanında bölge 3’üncüsü, Sorgun  Anadolu Lisesi , Sosyolojialanında bölge 3’üncüsü ,Erdoğan Akdağ Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı alanında bölge 3’üncüsü oldu.
İlimiz 1 adet birincilik, ,2 adet ikincilik ve 3 adet üçüncülük derecesi elde ederek , 1 projesini Antalya finaline taşımaya hak kazandı.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf YAZICI öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirerek, bu çalışmaların artarak devam etmesini temenni ettiğini, emeği geçen öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ