Meslektaşımızın acı günü

Okuduğunuz haber
TRAFİK HAFTASI DOLU DOLU

BOĞAZLIYAN’DA AKAY RÜZGARI

Anasayfa   /    Güncel    /    Trafik Haftası dolu dolu

Trafik Haftası dolu dolu

Her yıl 7-13 Mayıs günleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Boğazlıyan Fatih İlkokulu  Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda bazı etkilikler gerçekleştirildi.

GÜNCEL      13 Mayis 2022 - 13:23     0

Trafik Haftası dolu dolu

Yaya, yolcu ve sürücülerin trafik güvenliğine yönelik duyarlılıklarının artırılmasına yönelik her yıl 7-13 Mayıs günlerinde gerçekleştirilen Karayolu Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Boğazlıyan’da etkinlik düzenlendi. Fatih İlkokulu Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, İlçemizde trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması, trafik kazalarının azaltılması ve trafik sorununa dikkat çekilmesi amacıyla etkinlikler yapıldı. 
Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla, çocuklara, velilere ve sürücülere trafik eğitimleri verdiklerini belirten Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın, bu eğitimleri 12 aya yaymak istediklerini söyledi. Boğazlıyan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda çocukların trafik kurallarını eğlenerek daha kolay öğrenebilecekleri bir sisteme çevirdiklerini söyleyen Kaymakam Aydın, “Burada sadece trafik eğitimi vermiyoruz, çocuklarımızın hayata dair öğrenebileceği her şeyi bu parkta onlara veriyoruz. Çocuklarımızı öncelikle trafik, yaya bilinciyle ve sonrasında sürücü bilinciyle yetiştirmemiz lazım. Anne ve baba için en iyi örnek çocuklarımızdır. Çocuklarımız kuralları öğrenip uygularsa anne babada uygulamak zorunda kalıyor. Bunu zorunluluk olarak değil, hayatın içinde bununla yaşamak zorunda olduğumuz için uygulamalıyız. Bir can bile bizim için çok önemli. Trafik kazalarında can kayıplarını, maddi hasarları azaltmak için trafik haftasında eğitimler veriyoruz, inşallah bunu 12 aya yayacağız.” dedi.

Bu kapsamda, Fatih İlkokulu tarafından Trafik Eğitim Parkında düzenlenen törene Kaymakam Sayın Recep AYDIN, İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri, Karayolları Şube Müdürlüğü Ekipleri, Boğazlıyan Belediyesi Ekipleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve halk katılım sağladı.
Fatih İlkokulu öğrencileri hazırladıkları trafik temalı gösteri, defile ve pankartlarla göz doldurup büyük ilgi topladı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Karayolları Bölge Şefliği Boğazlıyan Belediye Başkanlığı ve Fatih İlkokulunun açmış olduğu stantlarda davetlilere ve vatandaşlara trafik güvenliği ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ