Jandarma’dan tarihi eser operasyonu

Okuduğunuz haber
TKDK İLE YENİ TESİSLER HAYATA GEÇİYOR

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

Anasayfa   /    Güncel    /    TKDK İLE YENİ TESİSLER HAYATA GEÇİYOR

TKDK İLE YENİ TESİSLER HAYATA GEÇİYOR

Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun sağladığı desteklerle nohut, mercimek ve fasulye işlenerek ihraç ediliyor.

GÜNCEL      24 Kasim 2020 - 00:07     0

TKDK İLE YENİ TESİSLER HAYATA GEÇİYOR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğünün projeleri teker teker hayata geçiyor. Yozgat tarımının en önemli ürünleri arasında bulunan nohut, mercimek ve fasulye artık Yozgat’ta işlenecek, paketlenecek ve ihracatı da yapılacak.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla çiftçilere birçok kalemde hibe destekler veriliyor.
Yozgat’ın birçok bölgesinde TKDK’nın sağladığı hibelerle yapılan yatırımlar yükselmeye devam ediyor. Dünyaca bilinen kokulu mercimekte işlenerek paketlenecek ve ihraç edilecek.
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Boğazlıyan’da bakliyat işleme ve paketleme tesisini yerinde inceledi. TKDK’den aldığı destekle işleme ve paketleme tesisi kuran Özkan Uzel ile bir süre görüşen Türker, Yozgat’ın tarımsal ürün çeşitliliği açısından oldukça zengin olduğunu belirterek, “Kurum olarak, üretenin, yatırım yapanın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Bakliyat sektörünün üç temel ürününün fasulye, mercimek ve nohut olduğunu aktaran Türker, ürünlerin işlenerek, paketlenmesinin Yozgat’ta da yapılacağını kaydetti.
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Türker, “Projelerimizin inşaat süreçlerini takip etmek amacıyla ilçelerimize sık sık ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerden bir tanesini Boğazlıyan’da bulunan Uzel Bakliyat işletmesine gerçekleştirdik. Daha önce il dışında yaptığımız tanıtımlar dolayısı ile TKDK’nın hibe destekleri hakkında bilgi edinen proje sahibimiz Özkan Uzel 6. Çağrı döneminde Yozgat il Koordinatörlüğümüze projesini sunmuştur. Projesi kabul edilen Uzel Bakliyat, projesinin inşaatını ve makine ekipmanlarını çok kısa sürede tamamlamış ve işletmesi hasat döneminde çalışmaya başlamıştır. Projesinin toplam yatırım tutarı 2.860.000-TL, hibe tutarı ise 1.855.000-TL’dir. Projesinde son teknoloji makine ve ekipmanlar ile nohut, mercimek ve fasulye gibi bakliyatların işleme ve paketlemesini yapmaktadır. İşletmesinde yıl içerisinde 14 personel istihdamı sağlayacaktır. İşletmesinde ziraat mühendisi de bulunmakta ve üretim yapan bölge çiftçisine teknik bilgi konusunda yardımcı olmaktadır. İşletmesini ziyaretimiz sırasında tarafımıza gelecek yıl sonunda ihracata da başlayacağını, bakliyat üretimi için bölge çiftçisi ile sözleşmeli üretim de yapacağını beyan etmiştir. Projelerimiz arasında bizi heyecanlandıran ve Yozgat’ta yatırımcılarımıza örnek oluşturabilecek bir projemiz olarak görmekteyiz. Bu projeler sayesine tarımsal alanlarımızda üretilen nohut, mercimek ve fasulye gibi ürünlerimiz artmakta ve çiftçimiz ürünlerini daha rahat pazarlama imkânına kavuşmaktadır. İşlenmiş ve paketlenmiş ürünlerimiz üzerinde Yozgat yazısını görmek bizi heyecanlandırmakta ve daha farklı projeler için de motive etmektedir. Bu projeler sayesinde yakın bir zamanda bakliyat üretiminin daha fazla artmasını ve Yozgat’ta işlenmesi ve paketlenmesini beklemekteyiz. Bu projelerimizin yeni yatırımcılarımız için örnek teşkil etmesini ve Yozgat’ımıza hayırlı olmasını temenni ederim.”diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ