ÇATI VE GES YAPTIRILACAKTIR BOĞAZLIYAN BELEDİYESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİK BİRİMİ

Okuduğunuz haber
TERCİH EDEMEYECEKLER!

30 bin dekar alanda nohut ekimi yapılacak

Anasayfa   /    Eğitim    /    Tercih edemeyecekler!

Tercih edemeyecekler!

Yeni lise geçiş sistemine göre, Yozgat’ta 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenciler Anadolu Lisesi’ne tercih yapamayacak.

EĞİTİM      12 Nisan 2018 - 23:31     0

 Tercih edemeyecekler!

Yeni lise geçiş sistemine göre, Yozgat’ta 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenciler Anadolu Lisesi’ne tercih yapamayacak.
TEOG’un kaldırılmasının ardından uygulanan yeni sistemin neden olduğu bu durumu Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; “Yüzde 10’luk dilim Anadolu Liselerinde karşılandığı için bu yıl Yozgatlı öğrenciler Anadolu Liselerine tercih yapamayacak ancak Fen Lisesi ve proje okullarına tercih yapabilecek. Farklı illerde de öğrenciler Fen Lisesi tercihi yapamayacak” şeklinde açıkladı. 
Milli Eğitim Bakanlığı, bu eğitim öğretim yılının başında TEOG'u kaldırdığını açıklamış, nitelikli okulların da sınavla öğrenci alacağı belirtmişti. Yeni sistemde, sınava girmeyen öğrenciler de adrese dayalı bir şekilde ‘evine yakın' okullara yerleştirilecekti. Ancak öğrencilerin büyük bir kısmı sınava hazırlanmaya devam etti. Lise geçiş sınavı için belirsizlikler de sürdü. En büyük belirsizlik de öğrencilerin hazırlandığı okulların listesinin belli olmamasıydı. MEB, sınavla öğrenci alacak okul listesini açıkladı. Açıklanan Anadolu lisesi tercihi yapamayacak 32 il arasında Yozgat’ın da yer alması şaşkınlığa neden oldu. 32 ilde Anadolu lisesine öğrenciler sınavla girmeyecek. Listeye göre Yozgat, Bolu, Çanakkale, Edirne, Rize, Tunceli, Trabzon, Yalova'nın da yer aldığı 32 ilde Anadolu lisesi bulunmuyor.
Sendika temsilcileri çocukların istediği okula gitme konusunun yeni eğitim yılında ortadan kaldırıldığını, öğrenci değil, okul esaslı yerleştirmenin söz konusu olduğu dile getirildi. 
YOZGAT MİLLİ EĞİTİMİNDEN 
YETKİLİLER AÇIKLIK GETİRDİ
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden konuyla ilgili yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre, yeni eğitim öğretim yılında Yozgat’ta Anadolu Lisesi tercihi yapılamayacak fakat Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Liseleri gibi proje okullarına tercih yapılabilecek.
Yüzde 10’luk dilimin Yozgat’ta karşılanmasından dolayı Yozgat’ta Anadolu Lisesi tercihi yapılamadığını ifade eden yetkililer, başka illerde de Fen Lisesi tercihinin yapılamadığına dikkat çektiler. 
Yetkililer, planlamanın Türkiye genelinde yapılan bir planlama olmasından dolayı bir müdahalenin söz konusu olamadığı ifade edildi. 
LİSTEDE ANADOLU 
LİSESİ BULUNMAYAN İLLER
Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Ordu, Rize, Sinop, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yalova, Yozgat.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ