Yozgat’a 28 branşta 275 öğretmen kontenjanı verildi

Okuduğunuz haber
TARİH ORTAYA ÇIKIYOR

Çiftçinin yüzü gülüyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Tarih ortaya çıkıyor

Tarih ortaya çıkıyor

Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen Halil Efendi Konağı ve Erbazlar Konağını düzenlenen tören ve  Dr. Ali Şakir Ergin'nin duası ile hizmete açıldı.

GÜNCEL      03 Eylül 2018 - 22:33     0

Tarih ortaya çıkıyor

Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen Halil Efendi Konağı ve Erbazlar Konağını düzenlenen tören ve  Dr. Ali Şakir Ergin'nin duası ile hizmete açıldı.
Dr. Ali Şakir Ergin dua ettikten sonra yaptığı konuşmada," Allah belediyemize zeval vermesin bir çok yenilik ve güzellik yaptı Yozgat için. Yozgat'ın tarihini gün yüzüne çıkararak gelecek nesillere en büyük mirası verdi." dedi.
Yozgat Belediye, kent merkezinde bulunan tarihi yapıların restore çalışmalarına devam ediyor. Mahalle Konağı olarak hizmet verecek olan Erbazlar Konağı sosyal ve kültürel aktiviteler için kullanılacak. Belediye Sosyal Yardım Merkezi olarak değerlendirilecek Halil Efendi Konağı’da ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat’ın kültürünü yansıtan iki konağı daha hizmet açtıklarını söyledi. 
Arslan, şehirlerin ruhunun kültürü, sanatı, tarihi, edebiyatı ve geçmişi olduğunu vurgulayarak “Şehir; geçmişi, bu günü, geleceği birlikte yaşatan mekandır. Tarihi konakları ve kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Restore ettiğimiz konakların her birinde bir faaliyet yapılıyor. Yozgat'ın kültürü, sanatı, şiirinin yaşatılmasını istiyoruz" diye konuştu. 
Yozgat’a estetik katan, değer katan, Yozgat’ın kültürünü hatırlatan mekanları hizmet açtıklarına değinen Arslan, bu hizmettin maddi olarak ölçülemeyecek kıymette değer olduğuna dikkat çekti.
Arslan, “Erbazlar konağı, Mahalle konağı olarak hizmet verecek. Vatandaşlarımızın her türlü sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek. Halil efendi konağı ise Yozgat belediyesinin sosyal yardım ve hizmet birimi olarak hizmet verecek. Yozgat’ta yoksula, mazlumlara, mağdurlara, muhtaçlara en güzel hizmeti de vermeye çalışıyoruz. Bu açıdan baktığımız zaman sosyal belediyecilik açısından mütevazi olmamızda mümkün değil. Türkiyenin en önden gelen belediyelerinden birisiyiz. Konağın kapısında “Ya Valiyete Külli Mazlum’’ (Tüm Mazlumların Sığınağı) yazıyor. Bu Topkapı sarayında yazılı olan bir ibaredir.Bu konak Yozgat’ta bütün mazlumların, mağdurların, ihtiyaç sahiplerinin sığınacağı bir kapı olacak” dedi. 
KAZIM BAŞKAN YOZGAT’IN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR 
Adalet Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, kentin zengin kültürel yaşamının ortaya çıkarıldığını söyledi. 
Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’ta tarihi 20 ayrı konağın proje çalışmalarının devam ettiğine değinerek, imkanlar el verdikçe bu konaklarda Yozgat’ın tarihine ve kültürüne hizmet etmeye devam edeceğini kaydetti. 
Bozdağ, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın Yozgat’ın tarihine sahip çıkan bir yaklaşımı ortaya koyduğunu ifade etti. 
Erbazlar Konağı ve Halil Efendi Konağı ile birlikte Yozgat tarihine ve kültürüne mirasına 10 tane konağın kazandırıldığını belirten Bozdağ, “Erbaz ailesinin değerli fertlerine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca Halil İbrahim konağı mirasçısı Yakup Alper ailesine de teşekkür ediyorum. Bu hayırlı eserler Yozgat’ımızın kültürüne sanatına da sahip çıkıyor. Bir çok etkinlik buralarda yapılacak. Bu mahallede yaşayan insanlarımız, burayı kendi faaliyetleri için kendi eşini dostunu ağırlamak için, kullanma imkanı bulacaktır” dedi. 
Yozgat’ın tarihine çok büyük önem verdiklerini dile getiren Bozdağ, sadece konaklarla değil, vakıflara ait eserlerle, çok yakından ilgilendiklerine dikkat çekti. Bozdağ konuşmasında şunları kaydetti: “Yozgat’ın dört bir yanında nerde tarihimizin emaneti varsa, hepsine sahip çıktık. Yozgat’ta elimizin değmediği restorasyonu yapılmadığı, tamirinin bakımının yapılmadığı tek bir eser yoktur. Çapanoğlu cami bizim dönemizde 2 defa tamirinden geçti. Çapanoğlu cami etrafı açılıyor. Caminin yanına gidene kadar kimse göremiyor neden vaktiyle yanlış mimar politikasıyla Yozgat’ın hazinesi Yozgat’ın içinde kaybolmuştur. Şimdi oraya dokunduğunuzda kıyamet kopuyor, Yozgat’ın hazinesini korumak için adım atıyoruz. Yozgatlı’nın hizmeti haline getirmek boynunun borcudur, önümüzdeki dönemlerde belediyemiz, ve desteğimizle Yozgat’ın tarihi kişiliğini de ortaya çıkarılması konusunda bundan sonrada çalışmalar devam edecektir. Biz Yozgat’ı yaşana bilir kent haline getire bilmek için belediyemizle hükümetimizle çalışacağız.” 
ARSLAN CİDDİ HİZMETLER YAPTI 
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, son 5 yılda çok ciddi hizmetlerin yapıldığını ifade etti. 
Keven, “Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın çalışmalarını ilgiyle, sevgiyle izliyoruz. Özellikle son 5 yılda Yozgat’ta çok ciddi bir hizmetler olduğunu görüyoruz. Biz her türlü yararlı hizmetin yanınızda olduğumuzu daha öncede ifade ettik. Tarihi konaklar, Yozgat tarihini bugüne ve yarına taşıması anlamında son derece önemli hizmetler. Sayın başkanımıza bu tür hizmetler için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
YOZGAT TARİHİ ORTAYA ÇIKIYOR 
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, belediyenin iki nadide eseri daha kazandırdığını vurguladı. Başer, insanların duygu dünyasının şehirlerin imarına da yansıdığını aktardı. 
Milletvekili Başer, “Yozgat’ın tarihini, kültürünü ve sosyal hayatını yansıtan iki eser daha hizmete açıldı. 


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ