YAZGAN İLÇENİN ENERJİ KAYNAĞI

Okuduğunuz haber
ŞEKERİN AVANGARTI AKAY

VERGİ BORÇLARI KREDİ KARTIYLA ÖDENEBİLECEK

Anasayfa   /    Güncel    /    ŞEKERİN AVANGARTI AKAY

ŞEKERİN AVANGARTI AKAY

Bugün Türkiye’de pancar çiftçisi üretimini sağlıklı bir şekilde yapıyor ve ortaya çıkan şekeri ağız tadıyla tüketiyorsa eğer bunu, sektörün avangartlığını (*) yapan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hüseyin Akay’a borçludur.

GÜNCEL      21 Kasim 2022 - 23:26     0

ŞEKERİN AVANGARTI AKAY

Sayın Akay’ın göreve geldiği günden itibaren “şeker hastalığı”nda ciddi bir azalışın olduğunu fark etmişsinizdir. 12 yıldır; istikrarlı, kararlı, tutarlı, adaletli, ilkeli ve israftan kaçınan bir politikayla her zaman üreticinin daha çok kazanmasını önceleyen Başkan’ın sektördeki öngörüleri bugün Türkiye’de model olmuştur.
Türkiye’de pancar bedellerini en erken ödeyen, verilen avans ve desteklerle sektöre örnek olan, herkesin sustuğu dönemde televizyonlara çıkıp sıkıntıları dile getiren Başkan Akay, şeker sektörünün halaskarıdır. (**)
Bir çok şeker fabrikası küçülürken büyümeyi sağlayan, onlarcası “A” kotasını dahi dolduramazken Kayseri Şeker’i “C” kotasına girecek kadar üretimi artıran sayın Akay, bu başarısı üreticisine verdiği güven ve onların sürdürülebilir üretim sağlamalarının garantörü olmasındandır.
12 yıllık Başkanlığı sürecinde hiç kimsenin şeker krizine girdiğini göremezsiniz. Pancarın ne zaman ekileceğini, avansların ne zaman ödeneceğini, pancarın hangi aralıklarla sökülüp fabrikaya teslim edileceğine varıncaya kadar tüm detayları çiftçiyle paylaşan ve vermiş olduğu tüm sözleri günü gününe yerine getiren sayın Hüseyin Akay, her daim ağızları tatlandıran lider olmuştur.
Ülke genelinde pancar üretiminin artması yönünde tespit ve önerilerini sıklıkla dile getirerek, bir çok gıda ürününde erişimin zorlandığı günlerde dahi, en çok ihtiyaç duyulan şekeri sorun olmaktan çıkarılmasına öncülük eden Akay, önceki yıllarda olduğu gibi 2023-2024 yılındaki planlamasını yaparak üreticinin aklındaki şüpheleri ortadan kaldıran bir kılavuzdur.
Hiç kimsenin cesaret dahi edemediği bir zamanda 420 TL.’den işlem gören pancarın yeni dönemde üretimde yaşanabilecek riskleri göz önünde bulundurarak 2022 üretim yılı için ton başına avans fiyat olarak 750 TL. açıklayarak pancar üretiminin devamını sağlamış, yeni dönemde pancar ekip ekmemekte tereddüt eden üreticinin adeta imdadına yetişen sayın Akay, Hükümet’in açıklayacağı taban fiyata görüş bildirerek yüzde 245’lik fiyat artışıyla 1.400 TL. olarak ödenmesini sağlamış, sadece bölgenin değil Türkiye’deki pancar üreticilerinin hayır duasını almış bir bilgedir.
Aynı endişeleri taşıyan sayın Başkan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda 2023-2024 pancar sezonu için A Kotası avans fiyatı 1.800 TL/Ton açıklayarak şeker sektörüne bir kez daha öncülük etmiştir.
Kayseri Şeker’in açıklaması sonrasında Amasya başta olmak üzere bir çok şeker fabrikası da gelecek yıl pancar avans fiyatlarını 2.000 TL.’ye dayandırarak açılan çığırda hareket etmişlerdir.
Öncü bir Lider, iyi bir hesap uzmanı, çiftçi dostu Hüseyin Akay, sadece bölgemizin değil, şeker sektöründe Türkiye’nin tadıdır. 
Netice itibariyle sektörde Akay varsa, sorun yok demektir.

(*) Avangart: Öncü
(**) Halaskar: Kurtarıcı


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ