BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

Okuduğunuz haber
SAYGIN BERGAMA’YA ATANDI

DENİZ’İN MUTLU GÜNÜ

Anasayfa   /    Güncel    /    SAYGIN BERGAMA’YA ATANDI

SAYGIN BERGAMA’YA ATANDI

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başarılı bürokratlarından, göreve geldiği günden itibaren ortaya koyduğu azimli ve başarılı çalışmalarıyla Boğazlıyan çiftçisine büyük mesafeler aldıran, tarımın modernleşmesine büyük katkıları bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümmiye Çelik Saygın, İzmir’in en büyük ilçelerden birisi olan Bergama’ya asaleten atandı. Saygın’ın Boğazlıyan’dan ayrılıyor olması tarım ve hayvancılık ile uğraşanları üzüntüye sevk etmiş olsa da, Saygın’ın, Tarım ve Orman Bakanı sayın Bekir Pakdemirli’nin memleketine tayin edilmesi, çalışmasının mükafatını aldı yorumlarına vesile oldu.

GÜNCEL      20 Temmuz 2020 - 23:46     0

SAYGIN BERGAMA’YA ATANDI

Göreve başladığı günden itibaren Boğazlıyan’ın tarım ve hayvancılığının büyük mesafeler katetmesinde etkin rol oynayan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümmiye Çelik Saygın, Tarım ve Orman Bakanı sayın Ekrem Pakdemirli’nin memleketi olan Bergama ilçesine asaleten atandı.
Boğazlıyan’da görev yaptığı süre içerisinde vekaletle görevini sürdüren Saygın’ın Bakan’ın doğup büyüdüğü Bergama’ya İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak asaleten atanması, hak yerini buldu yorumlarına vesile oldu.
İlçe tarımının modernleşmesinde, seracılık başta olmak üzere alternatif ürünlerin çoğalması noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Saygın’ın ilçeden ayrılıyor olması, tarım ve hayvancılık adına büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.
SERACILIK O’NUNLA GELİŞTİ
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine başlamasıyla birlikte Boğazlıyan’ı Antalya’nın Demre ilçesi kardeş konumuna getirerek, üretici nezdinde büyük farkındalık uyandıran Saygın, Antalya’da yapılan seracılık ve tarımın Boğazlıyan’da da uygulanmasının önünü açtı.
Demre’den gelen ziraat mühendislerinin verdiği bilgilendirme toplantılarında onlarca çiftçiye alternatif ürün ekme noktasında bilgiyle donatan Saygın, ekiplerine hazırlattığı onlarca proje sayesinde Boğazlıyan’a milyonlarca TL’lik yatırım yapılmasına önderlik etti.
Son olarak, bazı belde ve köylerde yaşanan sel felaketi ve dolu haberini evine giderken alan Ümmiye Çelik Saygın, yüksek ökçeleri dahi çıkarmadan olay yerine intikal etmesi Bakanlık’ta gündem oldu. Yüksek ökçeli ayakkabıların çamurlu halini gören Bakanlık yetkilileri tarafından defalarca aranıp teşekkürlendirilen Saygın, “Bu benim görevim ve onlarda benim üreticim. Bugün olsa yine yapardım” mütevazılığını göstermesi, Bakanlık’ça takdirle karşılandı.
Sosyal medyayı en düzenli ve etkin bir şekilde kullanarak üreticileri hem haberdar eden hem de eğitimlerine büyük katkılar sunan Ümmiye Çelik Saygın’ın bu çalışmaları dikkatlerden kaçmadı.
ATAMAYI DİREK BAKANLIK YAPTI
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından ataması yapılan Ümmiye Saygın Çelik’e tebliğ edildi.
Atama kararında şöyle denildi:
“Yozgat il Müdürlüğü, Boğazlıyan İlçe Müdürlüğü emrinde mühendis olarak görevli Ümmiye Çelik Saygın’ın İzmir İl Müdürlüğü, Bergama İlçe Müdürü olarak atanmasına ilişkin Bakanlık Makamı’ndan alınan 16/07/2020 tarihli olur ekte gönderilmektedir.
Bilgilerinizi ve ilgiliye tebliğ edilerek, görevinden ayrılış ve başlayış tarihlerinin bildirilmesini rica ederim.” 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ