103 YILLIK COŞKU

Okuduğunuz haber
POLAT’A ANLAMLI ZİYARET

"Bozok Film Festivali" düzenlenecek

Anasayfa   /    Güncel    /    POLAT’A ANLAMLI ZİYARET

POLAT’A ANLAMLI ZİYARET

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Keskin, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Boğazlıyan’da istihdama ve ekonomiye büyük katkıları bulunan Polat Agro Lidaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Polat’ı ziyaret etti. SGK Haftasını kutlayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İş İnsanı Polat, yapacakları yeni yatırımlar ve oluşacak istihdam hakkında bilgiler verdi.

GÜNCEL      23 Mayis 2022 - 23:30     0

POLAT’A ANLAMLI ZİYARET

Lisanslı depoculuk alanında Boğazlıyan başta olmak üzere; Yamaçlı ve Kozaklı’ya yaptığı yatırımlarla Türkiye sıralamasında ilk 5’e girerek ülke ekonomisine ve istihdamına büyük katkılar sağlayan Polat Agro Lidaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Polat, önceki gün Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla SGK İl Müdürü Bilal Keskin, SGK Boğazlıyan İlçe Müdürü Sezai Turhal ve SGK heyetini ağırladı.
Sosyal güvenliğin önemine değinen Polat, SGK Haftası’nı kutlayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, tüm kurumlarla diyalog ve pozitif iletişim halinde olduklarını belirterek bu çerçevede Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile de işbirliği ve iletişim içinde olduklarını vurguladı.
İş İnsanı Mehmet Polat’a ülke ekonomisine ve istihdamına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür eden İl Müdürü Bilal Keskin, sosyal güvenliğin önemine değindi.
Sosyal Güvenlik’in; vatandaşların gelir düzeylerine bakmaksızın toplumdaki her bireye sağlık, sosyal ve ekonomik riskler karşısında güvence sunan bir sistem olduğunu ifade eden Keskin, “Ülkemizde sistem daha önce SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere üç kurum aracılığıyla yürütülmekteyken 16 Mayıs 2006 yılında çıkarılan 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Sosyal Güvenlik Reformu gerçekleştirilerek üç kurum tek çatı altında Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birleştirilmiştir. Reformla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’nu paydaşlara tanıtmak, vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta 16 Mayıs’ı tarihini içine alan hafta ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır” dedi.
SGK İl Müdürü Bilal Keskin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:”Sosyal güvenlik reformu ile ülkemizde yaşayan tüm insanların genel sağlık sigortası kapsamına alındığı, tüm illerimizde yerinde hizmet verilen, uluslararası düzeyde örnek bir veri merkezine sahip, dijital dönüşüm hedefi ile neredeyse tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiği, e-Devlet uygulaması kullanılarak emeklilik talebinden prim yatırmaya birçok hizmete anında ve kolaylıkla ulaşılabildiği bir yapıya dönüşüm sağlanmıştır.
Bu güçlü yapı içerisinde kayıt dışı istihdamla mücadele ayrı bir yer tutmaktadır.  Kayıt dışı istihdam; sosyal güvenlik açısından niteliği itibariyle yasal işlerde çalışarak istihdama katılan kişilerin, çalışmalarının gün veya ücret olarak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına hiç bildirilmemesi ya da eksik bildirilmesi olarak tanımlanabilir. Kayıt dışı istihdamın ekonomik ve sosyal açıdan birçok olumsuz sonucu bulunmaktadır.”
İl Müdürü Keskin ve beraberindekiler daha sonra Polat Agro Lidaş’ı gezerek İş İnsanı Mehmet Polat’tan yatırımlar hakkında bilgi aldı.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ