BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Okuduğunuz haber
OVAKENT’TE TOKİ SEVİNCİ

Sırçalı Belediyesi

Anasayfa   /    Güncel    /    OVAKENT’TE TOKİ SEVİNCİ

OVAKENT’TE TOKİ SEVİNCİ

Ovakent Belediye Başkanı Yusuf Büyük, Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek 100 bin sosyal konutun 100 tanesinin de Ovakent Beldesi’ne yapılacağını müjdeledi. Toplu konutun yapılacağı haberinin duyulması üzerine adeta bayram havası yaşayan Ovakentliler soluğu Ziraat Bankası Boğazlıyan Şubesi’nde aldı. Konut sahibi olma hayalinin gerçekle buluşacağına sevinen Belde halkı, “Başkanımız Yusuf Büyük’ten Allah razı olsun. Bizler için hayal olanı gerçekle buluşturuyor” dedi.

GÜNCEL      16 Aralik 2019 - 23:25     0

OVAKENT’TE TOKİ SEVİNCİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek 100 bin sosyal konutun Ovakent’te de yapılacağının açıklaması sonrasında Belde’de bayram havası yaşandı.
Ovakent’e toplu konut yapılması için TOKİ’yi mesken tutan Ovakent Belediye Başkanı Yusuf Büyük, en büyük hayali olan projelerden birisini daha gerçekle buluşturdu. 
Genel Müdürlük nezdinde yürüttüğü çalışmalar sonrasında müjdeli haberi alan Başkan Büyük, “Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Ovakent halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Müracaatların dün itibariyle başladığını duyuran Başkan Büyük, yapılacak  Sosyal Konut Projesi hakkında şu bilgileri verdi:
1,5 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
“Ovakent Beldemize 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 Sosyal Konut için 16 Aralık 2019 - 15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alınacak.
Başvurular Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile kabul edilecek. Başvuru ücreti 2+1 evler için 500 TL, 3+1 evler için ise 1000 TL.
TOKİ tarafından bölgemizin mimari özelliklerinde yapılacak sosyal konutlar, 140 bin ile 210 bin lira arasında değişen fiyatlarda satılacak.
Konut bedelinin yüzde 10’u peşin olarak yatırılacak ve aylık taksitler 894 liradan başlayacak. İnşasına yılbaşından sonra başlanacak sosyal konutların 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
BAŞVURULAR 4 KATEGORİDE KABUL EDİLECEK
1. Kategori “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori “En az % 40 Engelli Vatandaşlar”
3.Kategori “Emekli Vatandaşlar”
4. Kategori “Diğer alıcı adaylar”
Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek, başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecek. 
Ovakent’e yapılacak 100 konutun yanı sıra; Saraykent ilçenise 200, Çandır ilçesine 100 olmak üzere Yozgat’ta 400 sosyal konut hayata geçecek.
OVAKENT’TE BÜYÜK SEVİNÇ
TOKİ tarafından Türkiye genelinde yapılacak 100 bin sosyal konuttan 100’ünün Ovatent’te yapılacak olmasından dolayı büyük sevinç yaşayan Belde halkı, Belediye Başkanı Yusuf Büyük’e teşekkür ederek, “Allah Başkanımızdan razı olsun. Bizler için hayal olanı gerçekle buluşturdu” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ