Okuduğunuz haber
OVAKENT’E MODERN SELEKTÖR

Şeker tadında rekor

Anasayfa   /    Güncel    /    Ovakent’e modern selektör

Ovakent’e modern selektör

Belediye Başkanı Yusuf Büyük ile birlikte; değişimi, gelişimi ve dönüşümü yaşayan Ovakent Beldesi, yeni yatırımlar ve yeni hizmetler almayı sürdürüyor. TOKİ, GES Projesi başta olmak üzere irili ufaklı birçok projeyi tamamlayan Belediye Başkanı Yusuf Büyük, çiftçilerin büyük eksikliğini hissettiği selektör kurulumu için kolları sıvadı. Büyük, yeni teknoloji ile yapılacak ve tam otomatik eleme sistemine sahip olacak selektörün sezonda hazır hale geleceğini müjdeledi.

GÜNCEL      03 Subat 2021 - 22:24     0

Ovakent’e modern selektör

Ovakent’te yapmış olduğu hizmet ve çalışmalarla belde halkının büyük takdirini toplayan Belediye Başkanı Yusuf Büyük, TOKİ, GES projesi başta olmak üzere onlarca projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.
TOKİ arsasının tahsisini yapan, GES Projesi ile ilgili çalışmaları tamamlayan Başkan Büyük, bölgenin hububat ambarı olan Ovakent’e yeni teknoloji ile donatılmış son derece modern bir selektörün kurulacağını müjdeledi.
Selektörün kurulacağı alanın arsasını Belediye olarak satın aldıklarını belirten Başkan Büyük, Nisan ayında başlayacak çalışmaların Haziran ayı içerisinde tamamlamayı ve hububat sezonuna yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.
Ovakent’te 180 bin dekarlık alanda tarım yapıldığını hatırlatan Başkan Büyük, üreticilerin hububatın yanı sıra bakliyat ekimine de ağırlık verdiklerini dile getirerek, selektörün belde için zaruri ihtiyaç haline geldiğini kaydetti.
Son teknolojiye sahip olacak selektörün tam otomatik sistemle ürünleri eleyeceğini, temizleyeceğini ve ilaçlayacağını aktaran Başkan Yusuf Büyük, açıklamalarını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Ovakent’imiz 180 bin dekar üzerinde tarım yapılan ve Boğazlıyan’dan sonra en fazla tarım alınana sahip bir beldemiz. Vatandaşlarımızın üretmiş oldukları ürünlerle alakalı en büyük ihtiyacımız, en büyük sıkıntımız bu ürünlerin elenmesi, temizlenmesi ve ilaçlanmasıyla ilgili selektör çalışmasıyla ilgili çalışmalarımızı tamamladık.
Selektörümüz son sistem, lazerle taş ayıklayan, otomatik ilaçlama ve paketleme yapabilecek. Allah nasip ederse yerini Belediye olarak satın aldık. 6’ncı aya yetişecek şekilde çalışmalarımızı başlattık. Beldemiz ve bölgemize hitap edecek selektörü beldemize kazandıracağız. Vatandaşlarımız çeşitliliğini artırdı. Hemşerilerimiz ürünlerini eletmek, ilaçlatmak için yorulmayacaklar.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ