MHP’Lİ SEDEF MAZBATASINI ALDI

Okuduğunuz haber
OSB KABINA SIĞMIYOR

AKGÜL RÜZGARI ESECEK

Anasayfa   /    Güncel    /    OSB KABINA SIĞMIYOR

OSB KABINA SIĞMIYOR

Fuat Oktay Organize Sanayi BölgesiYüzde 100 doluluk oranına ulaştı

GÜNCEL      22 Mayis 2023 - 23:51     0

OSB KABINA SIĞMIYOR

İlçemizde yapımı devam eden Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, yatırımcılara ayrılan parsellerin tamamı firmalara tahsis edildi ve Sanayi Bölgesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.
Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmalar neticesinde parseller belirlenirken, bu parseller Hitech, Makine, Otomasyon ve Metal Sanayi, Tarım Makineleri, Gıda, Tekstil, Ambalaj, Orman ve Yapı Ürünleri gibi üretim yapmayı planlayan 32 farklı firmaya tahsisleri yapıldı. Fuat Oktay Organize Saniye Bölgesinde 32 firma yapılan tahsislerin ardından bölgede 38 fabrika kurarak üretime başlayacaklar. Başlangıçta 153 milyon dolar, devamında ise 407 milyon doları bulacak olan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımlar sonrasında tüm etaplar tamamlanmasının ardından 9 bin 700 kişi istihdam edilecek. Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi açılışının ardından ilk etapta ise bin 855 kişi istihdam edilecek.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, ‘’Üretimin ve istihdamın sembolü Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgemizin imar planındaki parsellerinin tamamını çeşitli sektörlerde yatırım yapacak olan firmalara tahsisini gerçekleştirmemizin ardından yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Bölgemizde yoğun bir şekilde yatırım yapmak isteyen firmaların parsel talebinde bulunması nedeniyle genişleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hitech, Makine, Otomasyon ve Metal Sanayi, Tarım Makineleri, Gıda, Tekstil, Ambalaj, Orman ve Yapı Ürünleri gibi sektörlerden 32 firmaya ait 38 fabrikanın yer alacağı Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgemizde başlangıçta 153 milyon doları bulan ve daha sonraki süreçte 407 milyon doları bulacak yatırıma, başlangıçta istihdam yönünde 1855 kişiyi bulan ve tüm etapların tamamlanması sonucunda 9 bin 970 kişiye iş imkanı sağlanması, diğer taraftan ise 254 milyon dolar ihracat rakamına ulaşılması hedeflenmektedir. Biz ne yaptığımızı, nasıl yaptığımızı ve sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. İnşallah bu fabrikaların tamamının da inşa edilip harıl harıl çalıştığını hep birlikte göreceğiz. Boğazlıyan’ı üretime ve istihdama dayalı güçlü bir ekonomiye de kavuşturacağız’’ dedi. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ