PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Okuduğunuz haber
ORHUN YAZITLARI’NDAN HEDİYE

ŞAMPİYON KAYMAKAM KEMAL BEY

Anasayfa   /    Güncel    /    ORHUN YAZITLARI’NDAN HEDİYE

ORHUN YAZITLARI’NDAN HEDİYE

Boğazlıyan’a özel bir kolej kazandırmak için çalışmalarını sürdüren hemşehrimiz Eğitimci Mesut Güneş, Kaymakam Davut Sinanoğlu’yu makamında ziyaret ederek, yapılacak yatırım hakkında bilgi verdi. Moğolistan’dan getirdiği Orhun Irmağı suyu ve Orhun Yazıtları’nın bulunduğu bölgeden getirdiği taşı Kaymakam Sinanoğlu’ya hediye eden Güneş, “İnşallah kısa bir zamanda Boğazlıyan çok büyük bir eğitim kurumuna kazanacak” dedi.

GÜNCEL      25 Nisan 2019 - 00:19     0

ORHUN YAZITLARI’NDAN HEDİYE

Boğazlıyan’ın yetiştirdiği Eğitimcilerden Mesut Güneş, doğup büyüdüğü ilçeye bölgenin en anlamlı ve en önemli yatırımını yapmak için kolları sıvadı. Bir bölgenin ancak eğitimle kalkınacağını belirten Güneş, ilçemiz ve bölgesindeki öğrencilerin kendi memleketlerinden eğitimlerini alabilmeleri için özel kolej ve eğitim kurumu açacaklarını müjdeledi.
Proje ve etüt çalışmalarını tamamladığını ve bu süre zarfında Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu’nun büyük yardım ve desteklerinin olduğunu belirten Güneş, çalışmalarda sona gelindiğini duyurdu.
KAYMAKAM’A ANLAMLI HEDİYE
Dün Kaymakam Davut Sinanoğlu’yu makamında ziyaret eden ve eğitime verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür eden Eğitimci Mesut Güneş, Kaymakam Sinanoğlu’yu duygulandıran anlamlı bir hediye takdim etti.
Moğolistan gezisinde Orhun Irmağı’nı ve Orhun Yazıtları’nı gezme imkanı bulan Güneş, oradan getirdiği ırmak suyu ve bir taşı Kaymakam Sinanoğlu’ya hediye etti.
BOĞAZLIYAN’I GÜNEŞ AYDINLATACAK
Güneş yaptığı konuşmada, “Boğazlıyan ile ilgili yapacağımız eğitim çalışmalarında çok değerli Kaymakamımız sayın Davut Sinanoğlu’nun yardımları ve yönlendirmeleriyle inşallah önümüzdeki zamanlarda Boğazlıyan’a çok büyük bir eğitim kurumu kazandırmak istiyoruz. 
Kendilerine de bize göstermiş oldukları büyük destekten dolayı Moğolistan’da Türk Milleti’nin, atalarımızın doğduğu ve geldiği Orhun Irmağı’ndan ve Orhun Yazıtları’ndan bir taş ve Orhun Irmağı’ndan da bir bardak su getirdik sembolik olarak. Kendileri de kabul ettiler hediyemizi. Çok teşekkür ediyoruz Kaymakam Bey’e ve çalışmalarında başarılar diliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Eğitimci Mesut Güneş’i makamında ağırlayan Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Boğazlıyan ve çevre ilçelerinin güzel bir eğitim yuvasına kavuşacağını söyledi.
İlçeye yapılacak Kolej’in ilçe eğitimine büyük katkılar sağlayacağını ve bu kurumun açılması noktasında Kaymakamlık ve kurumlar olarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirten Sinanoğlu, Güneş’in kendisine takdim ettiği hediyeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İLERİYİ GÖRMEK İÇİN GERİYE İYİ BAKMAK LAZIM
Kaymakam Davut Sinanoğlu, açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Dün bizim için önemli bir tarihti. 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe hep beraber Boğazlıyan’da da halkın katılımıyla kutladık. Orada da ifade ettiğim gibi, ileriyi iyi görebilmek için geriye iyi bakmak gerekiyor. Tarihimizi, kültürümüzü, nereden geldiğimizi çok iyi bilmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza da bunları iyi öğretmemiz lazım. Bizim milletimiz kadim bir millet. Bizim devletimiz kadim bir devlet, köklerimiz Orta Asya’da. Oradan buraya kadar, Avrupa’ya kadar, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar medeniyetler kurmuşuz. Bundaki bana göre sihir, bu ruh hali. İnsanlığa faydalı işler yapabilme arzusu, Nizam-ı Alem, Devlet Ebed Müddet fikri bunlar bizim milletimizin ruhunda olan Orta Asya’dan beraberimizde getirdiğimiz ruh hali. 
BOĞAZLIYAN YENİ BİR EĞİTİM KURUMUNA KAVUŞUYOR
Coğrafyanın da insanın ruh hali üzerinden etkisi var öyle inanıyorum. Geldiğimiz toprakların, dolayısıyla bu milletimizin karakterlerine çok büyük etkisi var. Toprağımız oradan yoğrulmuş, hamurumuz oradan yapılmış dolayısıyla oradan değerli bir hediye almak beni onurlandırdı. Çok teşekkür ediyorum. 
İnşallah hocamızın Boğazlıyan’a bir proje fikri var, hayata geçecek inşallah. Biz de elbirliğiyle Boğazlıyan Kaymakamlığı olarak, diğer kurumlarımızla beraber bu noktada ilçemize bir müessese kazandırmak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Hocamız zaten birçok şeyi halletmiş. Ufak prosedürler kaldı. İnşallah ilçemiz için de güzel bir eğitim yuvası hem Boğazlıyan’a hem de çevre ilçelere hizmet edecek eğitim yuvası kazandıracak. 
Ben kendisine hem hediyeler için hem de ilçemize kazandıracağı hizmetten dolayı teşekkür ediyorum.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ