TANIN: KALBİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN

Okuduğunuz haber
OKTAY’DAN TAM DESTEK

GÜREŞÇİLER KUPA İLE DÖNDÜ

Anasayfa   /    Güncel    /    OKTAY’DAN TAM DESTEK

OKTAY’DAN TAM DESTEK

Aydıncık ve Çekerekli girişimci kadınlar yaptıkları ürünleri e-ticaret ile pazarlayacak

GÜNCEL      07 Ekim 2019 - 23:59     0

OKTAY’DAN TAM DESTEK

Aydıncık ve Çekerek ilçesinde ev ekonomisine katkı için kooperatif kurarak tarım ürünleri ve hediyelik eşya üreten kadınlar sosyal projelere destek veren PTT ile anlaşma imzalayarak e-ticarete başladı.
Aydıncık ilçesinde Aydıncık Kadın Girişimi ve İşletme Üretim Kooperatifi'ni, Çekerek ilçesinde de, Çekerekli Girişimci Kadınlar Kooperatifi'ni kuran kadınlar, ürettikleri hediyelik eşya ve yaptıkları, salça, pekmez, turşu gibi ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyor.
Yurt içinde çeşitli il ve ilçelerde açılan fuarlara ve festivallere katılarak ürünlerini satmaya çalışmalarına rağmen pazar sıkıntısı yaşayan kadınlar, Aydıncık ve Çekerek ilçesi ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan destek istedi.
Kadınların iş hayatına katkısını, yerelde üretilen ürünlerin ön plana çıkarılmasını, köy, belde ve ilçelerde tarım ve diğer alanlarda üretimin artırılmasını sağlayacak projeye destek sözü veren Oktay, sosyal projelere katkı sunan PTT ile kooperatiflerin anlaşma imzalamasını sağladı.
Yapılan anlaşmayla Aydıncık ve Çekerekli kadınlar, e-PTT AVM ve PTT Kargo vasıtasıyla ürünlerini Türkiye'nin ve dünyanın farklı noktalarına satabilecek. 
İlçe belediyeleri ve AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından da desteklenen kadın girişimciler, ürünlerini e-PTT AVM ve PTT daha geniş pazara sunmanın mutluluğunu yaşıyor.
Aydıncık Kadın Girişimi ve İşletme Üretim Kooperatifi Başkanı Nimet Türker, kadınların sosyalleşmesi ve iş hayatında yer alması için 2017 yılında kooperatif kurduklarını söyledi.
İlçede çıkartılan ametist, akik, jasper, kalsedon gibi yarı değerli taşları işleyip takılara dönüştürdüklerini kaydeden Türker, zamanla bu ürünleri çevre il ve ilçelere sattıklarını ifade etti. 
Kadınların daha fazla gelir elde etmesi için farklı pazar arayışına girdiklerini dile getiren Türker, "Yöredeki kadınlarımız, evlerine gelir getirmek istiyor. Bu nedenle kooperatife umut bağladılar." dedi.
Türker, pazar arayışlarını sürdürdüklerini ama imkan bulamadıklarını anlatarak, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay beyin destekleriyle e-PTT AVM'de yer aldık sözleşmemizi imzaladık. Bundan sonra ürettiğimiz takıları hem yurt içi, hem yurt dışına pazarlama imkanı doğacak. Bizim için gelir kaynağı olacak, kadınlarımıza ekonomik destek olacak. O yüzden Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay beye çok teşekkür ediyoruz." Diye konuştu. 
İnternetten alışverişlerin arttığını vurgulayan Türker, "İnşallah ürünlerimiz e-PTT AVM ile daha çok insana ulaşacak, bu bizim için bir artı oldu. Çok heyecanlıyız, inşallah pazarımız daha çok açılacak. Bu sayede Yozgat'ın değerli taşlarını hem tanıtmış hem de kadınlarımıza gelir kaynağı sağlamış olacağız." İfadelerini kullandı. 
Kooperatif üyelerinden Fatma Atmaca da kendisinin stres atmak için hobi olarak kursa katıldığını ifade etti.
Atmaca, "Bir yandan stres atıyorum hem de ürettiklerimizle aileme katkıda buluyorum. Bizim için iş imkanı oldu kooperatif, ürünlerimizi farklı illere, ülkelere göndereceğimiz için mutluyum." ifadelerini kullandı.
Çekerekli Girişimci Kadınlar Kooperatifi Başkanı Seher Taşkın da kooperatiflerinin amacının kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmasını ve sosyalleşmelerini sağlamak olduğunu belirtti.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ