AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Köse

Okuduğunuz haber
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Cumhurbaşkanı açıkladı

Anasayfa   /    Eğitim    /    Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

EĞİTİM      26 Kasim 2018 - 22:09     0

Öğretmenler günü kutlandı

Boğazlıyan’da düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek’in Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.
Tören, daha sonra Cumhuriyet İlk/orta okulu salonunda devam etti.
Törende konuşan Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Öğretmelerin çok büyük etkisinin yanında çok önemli de sorumluluğu da bulunduğunu belirten Erdal, "Bugün hepimizin hayatında çok önemli bir yere sahip olan, ailelerimizden sonra bizlerin yetiştirilmesinde en büyük payın sahibi öğretmenlerimizin günü.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” diyerek yücelttiği öğretmenlerimiz çok kutsal bir görevi ifa ediyor.
Öğretmenlerimiz bizlerin bireysel gelişimindeki katkılarının yanı sıra toplumsal gelişim sürecinde de çok önemli bir görevi üstleniyor. Toplumların kalkınmasına ve ilerlemesine hız kazandıran ve yeniliklerin özünü oluşturan her zaman öğretmenler olmuşlardır.
Bilinçli ve eğitimli bir nesil ülkenin en büyük hazinesidir. Ve bu nesli yetiştiren öğretmenlerimiz baş tacıdır. Bu vesile ile ebediyete göç etmiş, başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek ise, yaratılmışların en şereflisi olan insanın tekamül sürecindeki en ağır sorumluluğu anneler ve öğretmenler üstlendiğini belirtti.
Şimşek, "Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.  
 Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. 
 
Ağır ve büyük bir sorumluluk olmakla birlikte eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu mesleğin tüm mensuplarına güvenimizin sonsuz olduğunu önemle vurgular, bu sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getireceğine inancımı belirterek tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adaylarımızın ve eğitim camiası personelinin Öğretmenler Gününü kutlar, başarılar dilerim." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından emekli olan öğretmenlere plaket takdimi yapılırken, göreve yeni başlayan öğretmenler de yemin etti.
Program, öğrencilerin oratoryo ve müzik dinletisiyle sona erdi.
 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ