İncekaya'dan çifte kutlama

Okuduğunuz haber
ÖĞRENCİLERE İLKYARDIM SEMİNERİ VERİLDİ

Turhal emin ellerde

Anasayfa   /    Eğitim    /    Öğrencilere ilkyardım semineri verildi

Öğrencilere ilkyardım semineri verildi

Boğazlıyan İlçe Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Personeli Yusuf Yazıcı tarafından Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu’nda ortaokul öğrencilerine, çeşitli yaralanmalar, yanıklar, boğaza yabancı cisim kaçması gibi vakalarda ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

EĞİTİM      14 Mayis 2018 - 22:49     0

Öğrencilere ilkyardım semineri verildi

Boğazlıyan İlçe Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Personeli Yusuf Yazıcı tarafından Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu’nda ortaokul öğrencilerine, çeşitli yaralanmalar, yanıklar, boğaza yabancı cisim kaçması gibi vakalarda ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.
Cumhuriyet Ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerine, herhangi bir kaza veya yaralanma anında hayat kurtaran ilk yardım eğitimi verildi. Öğrenciler, uygulamalı eğitimde, insan maketleri üzerinde suni teneffüs ve kalp masajının nasıl yapılacağını öğrendi. 
Cumhuriyet Ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen eğitim semineri, Boğazlıyan İlçe Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Personeli Yusuf Yazıcı tarafından verildi.
Seminerin başında, öğrencilere ilk yardımın nasıl yapılacağını anlatan Boğazlıyan İlçe Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Personeli Yusuf Yazıcı, kaza veya yaralanma anında ilk müdahalenin maksimum 5 dakika içerisinde yapılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.
Yazıcı, "Sağlık profesyonelleri yani doktor, hemşire ve ambulans gelene kadar bizim ilk müdahaleye başlamamız lazım. Siz de bunları yapabilecek zeka ve beceri mevcut" ifadelerini kullandı. 
İlk yardım anında, acil müdahale edilmesi gereken kişinin yanına gidilerek hafifçe sarsıp "Nasılsınız?" diye basit bir soru yöneltilmesi gerektiğini belirten Yazıcı, "Bilinci yerinde mi değil mi? Önce bunu anlamak gerekli. Eğer size yanıt veremiyorsa bilinci kapalıdır." dedi.
Bu durumda ilk yapılması gerekenin hava yolunu açmak olduğunu vurgulayan Yazıcı, bunun nasıl yapılacağını şöyle anlattı: "Hava yolunu açmak için alnını sabit bir şekilde tutuyoruz, diğer elin işaret ve orta parmağı ile çeneyi yukarı kaldırıyoruz ve yanına yaklaşıp solunumunu kontrol ediyoruz. Biz buna "bak-dinle-hisset' diyoruz. Bu üçlüyü asla unutmayın."
Bu arada 112'nin aranmasını isteyen Yazıcı, şöyle devam etti: "112 ekibi gelene kadar göğüs masajına başlıyoruz. Göğsün tam ortasına bir elinizi tam oturtacaksınız. Diğer elinizi onun üzerine kenetleyeceksiniz. Omuzlar dik, dirsekler bükülmeden çökmeye başlayacaksınız. Bu işlemi tam 30 kez yapacaksınız. Masaj sonrası eğer bu eğitimi aldıysanız kişiye iki kez kurtarıcı solunumu yapacaksınız. Bunu da alnı sabit tutup hava kaçmasın diye burun uçlarını kapatarak yapacaksınız. Ağzının tam üzerinden iki kez nefes verdikten sonra uzaklaşıp göğsünden nefes almasına izin vereceksiniz, sonra masaja devam edeceksiniz" dedi.
Okul Müdürü Yener Eseryel öğrencilere verilen bu ilkyardım eğitim seminerinden memnuniyetini dile getirirken Boğazlıyan İlçe Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Personeli Yusuf Yazıcı’ya teşekkür etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ