ELBAŞI: BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Okuduğunuz haber
MİLLET KIRAATHANESİ GÜN SAYIYOR

Kurban vekâletinle bir yetime dokun

Anasayfa   /    Güncel    /    MİLLET KIRAATHANESİ GÜN SAYIYOR

MİLLET KIRAATHANESİ GÜN SAYIYOR

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerinden biri olan "Millet Kıraathanesi"nin Boğazlıyan’a da kazandırılması için gayretlerini, katkılarını ve girişimlerini esirgemeyen Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu sayesinde sona gelindi. Yaklaşık 108 bin TL harcanarak restore edilen Millet Kıraathanesi, Boğazlıyan’daki büyük bir eksikliği de gidermiş olacak.

GÜNCEL      30 Temmuz 2019 - 00:14     0

MİLLET KIRAATHANESİ GÜN SAYIYOR

Boğazlıyan Kaymakamlığı. “Millet Kıraathanesi” projesi hayata geçiyor.  Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerden biri olan Millet Kıraathanesi’ni Boğazlıyan’a kazandırmak için kolları sıvayan İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, eski Boğazlıyan Lisesi’nin atıl vaziyette bulunan devasa binayı yeniden restore ettirerek, hem binayı kurtarmış, hem de Millet Kıraathanesi’ni Boğazlıyanlılar’ın hizmetine sunmuş olacak.
“KOP okuyor” projesinin bir sonucu olarak, KOP İdaresi tarafından sağlanan 108 bin TL.’lik hibe ile projeyi hayata geçirmek için Kaymakamlık imkanlarını da seferber eden Sinanoğlu, “Boğazlıyan çocuklarına, gençlerine, yetişkinlerine hizmet verecek bir kültür merkezi haline getirdik. Yakın tarihte açılış yapmayı planlıyoruz. Orada 4 okuma salonu var. Küçük bir konferans salonumuz olacak. Yazın Saat 09:00 -18:00 arasında, kışın da yine saat 10:00 ile 17:00 arasında çalışacak. Oraya tüm çocuklarımızı aileleriyle beraber, gençlerimizi, yetişkinlerimizi, kitap severleri, kitap okurları bekliyoruz” dedi.
Millet Kıraathanesi projesi için herhangi bir kurumdan, kuruluştan ekstra bir destek almadıklarını, tamamını KOP ve Kaymakamlık imkanlarıyla yaptıklarını söyleyen İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, konu ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Millet Kıraathanesi, Cumhurbaşkanlığımızın birinci 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan KOP Projesi’nin bir sonucu olarak KOP Kalkınma İdaresi tarafından Boğazlıyan Kaymakamlığı’na sağlanan 108 bin TL. hibe ile hayata geçirilmiş bir proje.
Tabii bu kaynak yeterli değildi. Biz kendi imkanlarımızla eski Boğazlıyan Lisesi’nin atıl durumda olan, nemden rutubetten sıvaları dökülmüş, çürümüş bir vaziyette olan binayı ayağa kaldırarak ilmin, bilmin ve kültürün hizmetine sunmayı düşündük. Tamamıyla İŞKUR işçilerinden yararlanarak malzemeyi alıp İŞKUR işçilerine yaptırılarak bu manada da kamu kaynağını etkin bir şekilde kullanarak tertemiz, düzgün Boğazlıyan çocuklarına, gençlerine, yetişkinlerine hizmet verecek bir kültür merkezi haline getirdik. Yakın tarihte açılış yapmayı planlıyoruz. Orada 4 okuma salonu var. Küçük bir konferans salonumuz olacak. Yazın Saat 09:00 -18:00 arasında, kışın da yine saat 10:00 ile 17:00 arasında çalışacak. Oraya tüm çocuklarımızı aileleriyle beraber, gençlerimizi, yetişkinlerimizi, kitap severleri, kitap okurları bekliyoruz.
Türkiye’de ortalama 6 dakika kitap okunduğunu biliyoruz. Boğazlıyan’da ortalama bu seviyede. Biz bu kültür hizmetiyle beraber Boğazlıyan’da okuma kültürünün daha da yaygınlaşmasını hedefliyoruz.
Burası için herhangi bir kurumdan, kuruluştan ekstra bir destek almadık tamamıyla kendi imkanlarımızla yaptık. Boğazlıyan’a çok güzel bir kültür hizmeti oldu. 
Ayrıca, eski Boğazlıyan Lisesi kültürümüzün, kimliğimizin bir parçası. Cumhuriyet Dönemi eserlerinden bir tanesi. Boğazlıyan’daki en eski binalardan bir tanesi. O binanın da yaşamasını arzuladığımız için orasını Boğazlıyan halkı için güzel bir kültür merkezi, bilim merkezi ve kütüphane haline getirdik. Tüm Boğazlıyanlıları orayı görmeye, oranın imkanlarından yararlanmaya, kitap okumaya davet ediyoruz. Yakında açılışını da yapmayı düşünüyoruz. Tüm Boğazlıyanlıları da açılışa bekliyoruz. Gördüklerinde şaşıracaklar. Dışarıdan görüyorlar ama içeri girdiklerinde oranın bir kültür merkezi, bir kütüphane olduğunu görecekler. Kitap okumak için, ders çalışmak için gelen çocuklara, sınavlara hazırlanan çocuklara güzel bir hizmet. Tabii orada kitap okumak için gelecek çocuklara da kek ve çay ikramımız olacak. 
İlçe kütüphanemiz var ve kayıtlı okuyucu sayısı iki bin. İlçe kütüphanesinde olmayan tarzda, her seviyeye hitap edebilecek.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ