Diş servisi Ramazan'da da açık

Okuduğunuz haber
KÜTÜPHANE ZENGİNLİKTİR

Nöbetçi asker intihar etti

Anasayfa   /    Eğitim    /    Kütüphane zenginliktir

Kütüphane zenginliktir

Uzunlu Cumhuriyet Ortaokulu, bölgenin en büyük kitap hazinesine kavuştu

EĞİTİM      16 Mayis 2018 - 01:08     0

Kütüphane zenginliktir

Uzunlu Cumhuriyet Ortaokulu Kütüphanesi açılışı, dün düzenlenen sade bir törenle gerçekleştirildi. Okul Müdürü Ayfer Dalaslan'ın gayret ve girişimleri sonrasında Belde'ye kazandırılan ve 5 bine yakın kitabı bünyesinde barındıran Kütüphaneden, öğrenci ve öğretmenlerin yanısıra velilere de istifade edecek.

Okul Müdürü Ayfer Dalaslan'ın Uzunlu Cumhuriyet Ortaokulu'nda göreve başlaması sonrasında, sosyal ve kültürel faaliyetlerdeki zenginlik, bir çok okula örnek teşkil ediyor.
Okul bahçesi başta olmak üzere, sınıflar ve diğer bölümlerde dokunmadık yer bırakmayan Dalaslan, okulun fiziki şartlarını da en üst düzeye çıkartarak, Boğazlıyan'da parmakla gösterilen okullar arasına soktu.
Öğretmen, öğrenci ve veli arasındaki iletişimi en üst seviyeye çıkmasında liderlik ederek, Okul'un başarısını katbe kat artıran Ayfer Dalaslan, Uzunlu'da en büyük eksikliği hissedilen Kütüphaneyi de yine okul bünyesinde hizmete soktu.
Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Belde Belediye Başkanı Turan Koç, veliler ve hayırseverlerin de desteğiyle okula modern kütüphane kazandıran Dalaslan, sadece öğrencilerin değil, velilerin de takdirini topladı.
Dün İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Şube Müdürü Nazan Tok, Karayolları Şube Şefi Ali Halat, İl Genel Meclis Üyesi Bayram Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlmiye Ümmiye Çelik, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında kürsüye davet edilen Kaymakam Davut Sinanoğlu, kitabın önemine değindi.
Sinanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Boğazlıyan'da göreve başladığım günden itibaren eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum. Çünkü eğitim bir toplumun geleceği, istikbalidir diye düşünmekteyim. Ben, önceki görev yerlerinde de Okullara ve eğitime önem ve değer vermişimdir. Bu nedenle okullarla ve eğitimle ilgili her türlü projeye destek vermekteyim. Eğitim bizler için değişmez ve kaçınılmaz bir unsurdur. Bu okulumuzda da 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Kütüphanenin oluşturulması ile öğrencilerimizin, velilerimizin ve çevre, mahalle halkının da bundan yararlanmasını ve güzellikleri paylaşmasını istiyoruz. Bu güzel kütüphaneyi okulumuza kazandıran Okul Müdürümüz Ayfer Dalaslan başta olmak üzere öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve emeği geçen herkese bir kez daha kutlamak ve teşekkürlerimizi sunmak istiyorum."
Daha sonra kürsüye davet edilen Okul Müdürü Ayfer Dalaslan da şöyle konuştu:
"Kitap, hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Bizi maddi manevi yönden üstün kılan bilgiler, kitap sayfaları arasındadır. İyi kitap, insanda olumlu ilgilerin uyanıp gelişmesine yardım eder.
Peygamberimize ilk emir 'Oku'dur. Her bilgi okumakla öğrenilmektedir. Okumak ve çocuklarımızı okumaya alıştırmak, en büyük görevlerimizdendir. Çünkü medeni dünya, bilgi ve teknik üzerine kurulmuştur. Kalkınmak, sağlam kişiliğe sahip olmak, düşünce ve hayalleri geliştirmek ancak kitap okumakla mümkündür.
Kitap başta çocukların olmak üzere herkesin en iyi, en candan dostudur. Çocukları tatlı hayal dünyasının gizemli ortamına götüren masallar, heyecanlı öyküler, bizi aydınlatan, içi bilgi dolu nice kitaplar vardır.
Bizler başarılı olmak istiyorsak sadece ders kitaplarını okumakla yetinmemeliyiz. Bunun için değişik türdeki kitapları da okumalıyız. Çünkü kitaplar da bizim en iyi öğretmenlerimiz sayılır.
Bu düşünce ile oluşturduğumuz kütüphanemiz okulumuz ve beldemize hayırlı olsun. 
Kütüphanemizin oluşmasında bizleri cesaretlendiren başta Kaymakamımız sayın Davut Sinanoğlu olmak üzere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mustafa Şimşek'e, Uzunlu Belediye Başkanımız sayın Turan Koç'a, Karayolları Şefi sayın Ali Halat'a, Boğazlıyan Sulama Birliği Başkanı sayın Avni Hokkaömeroğlu'na ve her daim yanımda olan değerli Okul Aile Birliği Başkanım Mustafa Altınok, Bülent Vural ve bütün velilerime sonsuz teşekkür eder şükranlarımı sunarım."
Konuşmaların akabinde kurdela kesimi sonrasında kütüphane açılışı gerçekleştirildi.
Misafirler, kütüphane başta olmak üzere, öğrenciler tarafından hazırlanan yıl sonu sergisini gezdi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ