BAŞMISIRLI BOĞAZLIYAN’A GELİYOR

Okuduğunuz haber
KOP PROJESİ ONAYLANDI

BOĞAZLIYAN'DA SİNEMA KEYFİ

Anasayfa   /    Güncel    /    KOP PROJESİ ONAYLANDI

KOP PROJESİ ONAYLANDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 225.000 bin TL’lik projesine kaynak tahsisi yapıldı

GÜNCEL      21 Eylül 2021 - 00:30     0

KOP PROJESİ ONAYLANDI

Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek’in öncülüğünde hazırlanan ve KOP’ta kabul gören Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Projesi onaylandı. 225.000 Bin TL’lik mali desteği almaya hak kazanan proje; enerjiye olan ihtiyacın sürekli arttığı, buna karşılık enerji kaynaklarının gittikçe azaldığı günümüz dünyasında, bütün enerji kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması amacı ile öğrenim çağındaki öğrencilerimiz ve toplum genelinde enerji bilinci oluşturması hedefleniyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek’in liderliğinde başarısına başarı ekleyen Boğazlıyan eğitimi, gurur verici ve iftihar edici bir projeye daha imza atan ve KOP tarafından kabul gören Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Projesi onaylandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı içerisinde finansman desteği sağlayacağı KOP Enerji Projeleri onaylandı.
KOP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı kapsamında, ‘Enerji Verimliliği Uygulamalarının Desteklenmesi’ ile ‘Jeotermal Uygulamalarının Desteklenmesi’ alanlarındaki proje finansmanları sayesinde, enerjide devamlılığın sağlanması, dışa bağımlılığın azaltılması ile enerji ve enerji kaynaklarının verimli kullanımı teşvik edilecek. Verilecek teşviklerden, proje hazırlanması durumunda en fazla yararlanacak illerden birisi de Yozgat olacak.  KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, fosil yakıt kullanımında çok büyük oranda dışa bağımlı olan ancak stratejik coğrafi konumu sayesinde dünyanın en büyük enerji koridorlarından birine ev sahipliği yapan Türkiye’nin, yenilenebilir enerji kaynakları ve sürdürülebilir kullanımı noktasında son yıllarda çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi.
Şahin, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinin altyapı eksikliklerinin giderilmesi, yeşil mutabakat programı çerçevesinde, bölge için geliştirilen verimlilik çalışmalarının yeniden planlanmasına ihtiyaç olduğunu aktardı.
Şahin, bu konuda özverili ve inovatif çalışmalar sürdürdüklerini ve bu yıl ilk defa KOP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı ana başlığı altında ‘Enerji Verimliliği Uygulamalarının Desteklenmesi’ ile ‘Jeotermal Uygulamalarının Desteklenmesi’ konularında çağrı programına çıktıklarını aktardı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ